Gazete Vatan Logo

Sürprize hazırlanın

Maliye Bakanı Ağbal, ‘Mali disiplin ortadan kalktı’ diyenlere Pazartesi günü sürprizlerinin olduğunu belirterek, “Bütçe sonuçlarıyla güçlü bir Türkiye fotoğrafı sergileyeceğiz” dedi

Sürprize hazırlanın

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Pazartesi günü 2017 yılına ilişkin bütçe rakamlarını açıklayacaklarını belirterek, kamu maliyesinin güçlü olduğunu ortaya koyacaklarını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘Defter Beyan Sistemi’nin tanıtım toplantısında konuşan Ağbal, Türkiye’nin her geçen gün güçlendiğine ve kalkındığına işaret etti.

Ağbal, “2017’yi bitirdik. 15 Temmuz 2016’dan sonra alçak darbe girişiminin oluşturduğu bir takım kaygıları yaşadık. Alçak darbe saldırısını milletçe geçiştirdik. Özellikle ekonomiyle de ilgili 2017’nin başında ifade edilen bütün kara bulutları dağıttık. İçeridekilere de dışarıdakilere de ekonomiye ilişkin sürekli olumsuz beklentileri ifade edenlere karşı da Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdik” dedi.

Yüzde 7 büyürüz

Naci Ağbal Türkiye’nin 2017’nin ilk 3 çeyrekte ortalama yüzde 7.4 büyüdüğünü, yılın tamamında da yüzde 7 civarında büyüyeceğini dile getirdi. Ağbal, “2018’den umutluyuz. Türkiye ekonomisi büyüme trendini devam ettirecek. Burada hükümet olarak bugüne kadar aldığımız kararların ne kadar doğru olduğunu gördük. 2018’de de ekonomiyi ayakta tutmak için birçok başka tedbirler alacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ağbal, şöyle devam etti: “Yılın başında ‘Türkiye ekonomisi şöyle oldu, böyle oldu, mali disiplin ortadan kalktı’ diyenlere Pazartesi günü bir sürprizimiz var. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğu kadar kamu maliyesinin de hâlâ güçlü olduğunu ortaya koyan bir performansı hep beraber sergileyeceğiz. Ekonomide oluşturduğumuz bu güç sayesinde önce ekonomimiz, sonra bütçemiz düzeldi.”

Ağbal, bütçe sonuçlarının açıklanmasıyla bu yıl ekonomisi, bütçesi ve kamu maliyesiyle güçlü bir Türkiye fotoğrafı sergileyeceklerini kaydetti.

Özel sektör ve esnafa destek

BAKAN Naci Ağbal, hükümet olarak bu yıl da ekonomide faaliyet gösteren bütün unsurları daha ileriye taşıyacak ek adımlar atacaklarının altını çizdi. Ağbal, “Özellikle Maliye Bakanlığı olarak 2018 yılında yatırım harcamalarının daha da artması, özel sektör ve esnafın daha fazla yatırım yapması için ilave bir takım desteklerimiz olacak. Bunları da inşallah Sayın Başbakanımız önümüzdeki günlerde açıklayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı