Gazete Vatan Logo

Tosun Paşa turizmi

Beşiktaş’tan İngiliz ekibi Everton’a transfer olan Cenk Tosun da tıpkı Barcelona’ya giden Arda Turan gibi spor turizmi yarattı. Paket turlar hazırlayan acentalar, İngiltere pazarında yüzde 30 artış bekliyor

Tosun Paşa turizmi

Milli futbolcu Cenk Tosun’un Beşiktaş’tan tam 28 milyon euroluk rekor bedel ile İngiltere Premier Lig’e transfer olması turizm sektörüne yeni bir hareket getirdi. Futbolseverler Tosun’un yeni takımı Everton ile çıkacağı ilk maçı dört gözle beklerken tur operatörleri de önümüzdeki dönemde yapacağı İngiltere operasyonlarına ‘Tosun Paşa’ ayarı verdi. Turizmciler Everton’ın maç takvimine göre planlanmış turları revize etti. Sektör önümüzdeki haftalarda ilk turlara başlamayı planlıyor.

Yüzde 30 artış

Milli futbolcu Arda Turan’ın Barcelona’ya transfer olmasının ardından ülkeye yapılan turların yüzde 30 artış gösterdiğini ifade eden Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, aynı ivmenin başta Londra olmak üzere tüm İngiltere bölgesinde yaşanacağını söyledi. Şimdiden çok sayıda talep topladıklarını ve sektördeki tüm paydaşların Everton planlı turlar için çalışmalara başladığını aktaran Onaran, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl İngiltere turlarında en az yüzde 30 artış bekliyoruz. Cenk’in transfer olmasına en çok biz sevindik. Böyle durumlarda sadece futbolcularımızın ayrıldığı kulübün taraftarı değil tüm taraftarlar milli bir bilinçle hareket ederek onları orada izlemeye ve destek vermeye gidiyor.”

Haberin Devamı

Maç bileti alıyorlar

Merkezinde spor karşılaşması olan turlarda bilet planlaması biraz zaman alabiliyor. Turizmciler de Everton turları için şimdiden girişimlere başladı. Müşterilerden gelen talepleri toplamaya başladıklarını belirten Ali Onaran, Cenk transferinin özellikle Londra lokasyonundaki turları çok etkileyeceğini dile getirdi. Onaran, şunları kaydetti: “İnsanlar oraya sadece maça gitmeyecek. Londra’dan başlayıp bölgedeki tüm tarihi ve kültürel değerleri yaşamış olacaklar. Bu da durumu daha çekici hale getiriyor. Hem Londra’yı geziyorlar hem de bir Türk futbolcunun oynadığı Premier Lig maçını izliyorlar. Tüm organizasyonu tur şirketleri çok önceden ayarladığı için de işlemler sorunsuz gerçekleşiyor. Zaten İngiltere pazarında 1 yıldır yukarı yönlü bir ivme vardı.”
2 yaşındaki stattan 125 yaşındaki stada
Everton, maçlarını dünyanın en eski stadyumlarından, 41 bin kapasiteli 125 yıllık Goodison Park’ta oynuyor. 2 yaşındaki Vodafone Park’tan Goodison Park’a giden Cenk Tosun’un bugün Tottenham maçında ilk kez yeni formasını giymesi bekleniyor. Maç günü haricinde stadı gezmenin ücreti 15 pound. Ekibin taşınmayı planladığı yeni stadı 50 bin koltuk kapasiteli.

Haberin Devamı