Gazete Vatan Logo

Kritik zirve sona erdi

Türkiye'de siyasetin ve 2019 seçimlerinin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme sona erdi. Zirve öncesi ünlü anketçi Adil Gür, AK Parti-MHP ittifakı ile ilgili yaptıkları anketi açıkladı. Gür, ittifakın seçmen tarafından olumlu karşılandığı ve MHP seçmeninin yüzde 82'sinin Erdoğan'a oy veririm dediğini söyledi. Gür,"2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Erdoğan aday olması halinde seçmenin yüzde 65,9'u kendisine oy vereceğini ifade etmiştir" diye konuştu.

Kritik zirve sona erdi

Türk siyaset tarihinde bir ilk gerçekleşti. Seçimlere bir yıldan fazla süre olmasına rağmen AK Parti ve MHP ittifakının ilk görüşmesi yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli Beştepe'de görüştü. Basına kapalı olarak saat 16.00'da başlayan görüşme saat 16.40'ta sona erdi.

Görüşmede AK Parti ve MHP'nin 2019 ittifakının genel hatlarının konuşulduğu ve ve uyum yasaları ile ilgili görüş alışverişinde bulundukları belirtiliyor. Burada alınacak kararların cumhurbaşkanlığı seçimine kadar siyasette taşları yerinden oynatacağı dile getiriliyor.
İLK ADIM BAHÇELİ'DEN GELDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da gazetecilerle yaptığı kahvaltıda 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Böylece aylardır konuşulan "AK Parti-MHP ittifakı"na (cumhur ittifakı) ilişkin liderler seviyesindeki ilk somut adımı attı. Bahçeli şöyle dedi: "MHP Cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyecektir. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi milletvekilliği seçimlerine girer, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 'Yenikapı ruhu'yla Erdoğan'ı destekleme kararı alır. Bu karar nettir" dedi. Tarihi adım sonrası Bahçeli dün yaptığı grup toplantısında da Erdoğan'a 7 yıl süreyle destek vereceklerini anlattı.
ADRES OLARAK ERDOĞAN'I GÖSTERDİ
MHP Lideri açıklamasında ise topu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attı. Bahçeli, "MHP olarak şu an AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ile ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. Görüşmek isterlerse görüşürüz" dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE ZİRVE
Erdoğan da Bahçeli'nin sözleri üzerine hemen harekete geçti. Partisini grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin dertlerini de konuşuruz, uyum yasalarının çalışmasını da arkadaşlar yapar yolumuza yürürüz." yorumunu yaptı. Kısa süre sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hayırlı işlerde yavaş davranmaya gerek yok" diyerek MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Beştepe'ye davet ettiğini açıkladı. Akşem saatlerinde ise görüşmenin bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de yapılacağı duyuruldu.
İTTİFAK İLE İLGİLİ ANKETİ GÜN AÇIKLADI
Adil Gür son kamuoyu araştırmasını A Haber canlı yayınında açıkladı. Adil Gür, bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek oranda halkın desteğini aldığını belirtti. AK Parti-MHP ittifakının da seçmen tarafından olumlu karşılandığı anketlerle ortaya çıktı.
YÜZDE 49,7 'KESİNLİKLE OY VERİRİM' DEDİ
Ankette sorulan '2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verip vermeyeceğinizi şu ifadelerden hangisi ile anlatırsınız' sorusuna, ankete katılanların, yüzde 49,7'si 'kesinlikle oy veririm' dedi, yüzde 34.1 ise 'asla oy vermem' şıkkını seçti.
ERDOĞAN'IN OY ORANI
Ankette çarpıcı sonuçlardan biri de, " 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Erdoğan aday olması halinde seçmenin yüzde 65,9'u kendisine oy vereceğini ifade etmiştir" ibaresi oldu.
'MHP SEÇMENİNİN YÜZDE 82'Sİ ERDOĞAN'A OY VEREBİLİR'
Adil Gür, MHP seçmeninin yüzde 82'sinin Erdoğan'a oy veririm dediğini söyledi. Adil Gür, "MHP'ye niye AK Parti'ye yakın oluyorsun diye kızanların sesine kulak asmamak lazım. MHP doğru yolda. MHP AK Partililerin ikinci tercihidir. Bu doğru bir stratejidir " dedi.

Haberin Devamı