Gazete Vatan Logo

Tüm oyunları bozacağız

Başbakan Yıldırım, Nevşehir’de yaptığı konuşmada Türkiye’nin komşularına yönelen tüm oyunları bozacağını söyledi

Tüm oyunları bozacağız

AK Parti Nevşehir İl Kongresi’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmasına “Nevşehir nörüyonuz? Gadasını aldıklarım nörüyonuz?” diyerek başladı. İşte Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

‘Sanık tanık oluyor’

“Bugünlerde Amerika’da bir dava görülüyor. Evlere şenlik. Kararı önceden verilmiş. Sonucu belli. FETÖ’cülerin eseri olmuş yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam sanık diye mahkemeye alıyor. Salona gelene kadar tanık oluyor. Hakan Atilla üzerinden Türkiye’yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Kim yapıyor? FETÖ’cülerle kol kola olan yargıçlar yapıyor. Bize hukuk dersi vermeye çalışanlar bu davada hukuku katletmişlerdir.”

‘Dize getiremezler’

“Türkiye bir hukuk devleti. Hiç kimse ayak oyunları ile bu ülkeyi dize getiremez. Bu ülkenin geleceğine asla bir zarar veremez. Aynısını Kudüs’te yapmaya çalıştılar. Recep Tayyip Erdoğan dünya beşten büyüktür dedi. Bu karara karşı koyduk. Amerika Başkanının aldığı kararı kabul etmediğimizi Birleşmiş Milletler’de ortaya koyduk. Türkiye bölgedeki mazlum ve masumların yuvası haline gelmiştir. Türkiye komşularının hukukuna sonuna kadar sahip çıkacak. Önüne gelen ülkelere ayar vermeye çalışanlar şunu bilmelidir ki Türkiye her zaman haksızlıkların karşısında hakkın sesini yükselten ülke olmaya devam edecektir. Ülkemize komşularımıza yönelen bütün oyunları bozacağız. Bunu 80 milyon vatandaşımızla yapacağız.”

Haberin Devamı