Gazete Vatan Logo

Alevlerden kaçış!

ABD’de ormanlık alanda çıkan ve gittikçe yayılan yangında aralarında ünlülerin de bulunduğu çok sayıda kişi evlerini terk etmeye başladı

Alevlerden kaçış!

ABD’nin California eyaletinin güneyinde 3 gün önce ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam ediyor. Yangın son olarak Los Angeles’ın Bel Air bölgesine sıçradı. Los Angeles çevresinde 200 ev ve binanın alevlere teslim olmasının ardından yetkililer bölgeden yaklaşık 200 bin kişiyi tahliye etti. Şu ana kadar 2 kişinin yaralandığı yangın nedeniyle evleri tehlikeye giren bölge sakinleri arasında Paris Hilton, Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon, Jennifer Garner, Maria Shriver ve Heidi Klum gibi ünlü isimler de bulunuyor.

Bölgeyi terk edin

Öte yandan, bölgede çekimi yapılan, aralarında bilimkurgu dizisi ‘Westworld’un da bulunduğu bazı yapımlara yangın nedeniyle ara verildi. Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti önceki gün yaptığı çağrıda, yangının şiddetli rüzgarlar nedeniyle hızla yayıldığını belirterek, halktan bir an önce bölgeyi tahliye etmelerini istedi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.