Gazete Vatan Logo

ABD’li 2 şirket alıp yüksekten uçacak

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, kompozit teknolojileri alanında küresel 2 büyük satın almaya imza atacak.

ABD’li 2 şirket alıp  yüksekten uçacak

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, kompozit teknolojileri alanında küresel 2 büyük satın almaya imza atacak. Şirket 2016’da devreye aldığı Türkiye’nin ilk sanayi-üniversite işbirliği modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi yatırımının ardından ticari havacılık sektörüne ileri kompozit malzemeler sağlayan Fabric Development Inc. (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini 100 milyon dolara satın alma kararı aldı.

Kordsa, bu satın almayla havacılık yılda ortalama yüzde 10’un üzerinde büyümesi öngörülen kompozit teknolojileri pazarının öncü şirketlerini bünyesine katarak, hem Amerika’daki konumunu kuvvetlendirmeyi hem de ticari havacılık tedarik zincirinde güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor. Söz konusu satın almanın 2018 yılının ilk çeyreğinde sonuçlandırılması bekleniyor. Philadelphia ve Los Angeles’ta yer alan FDI ile TPI şirketleriyle Kordsa, 4 kıtada 10 tesiste operasyonlarını sürdürecek.

Yeni Neslin Sabancı’sı

Satın almayla ilgili olarak Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Yeni Neslin Sabancı’sı yaklaşımımızla uyumlu olarak, Kordsa geleceğin sektörleri arasında yer alan ileri kompozit teknolojileri alanında önemli bir adım atıyor. Bu satın alma tamamlandığında Kordsa, ticari havacılık sektörünün önemli tedarikçilerinden biri haline gelmiş olacak. Bu yeni adım, Kordsa’nın başta Boeing ile Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere uzay ve sivil havacılık sektörünün önemli oyuncularının stratejik tedarikçisi olmasını sağlayacak. Sabancı Topluluğu olarak inovasyon odaklı büyüme stratejimize büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu yatırım; teknolojiye ulaşmak ve bu teknolojiyi ülkemize kazandırmak için önemli bir fırsat olacak, sanayi şirketlerimizi açık inovasyon anlayışımız çerçevesinde teknoloji ihraç eder konuma getirecek.”