Gazete Vatan Logo

Uçak bileti zamlanacak

Son dönemde kurdan kaynaklı olarak bir maliyet artışı yaşadıklarını belirten Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “352 liralık tavan fiyatta yüzde 10’luk bir artış yaşanacak” dedi

Uçak bileti zamlanacak

Önümüzdeki yıl uçak bileti fiyatlarının artacağını ifade eden Atlasglobal’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, kurdaki artışın etkisiyle maliyetlerin önemli ölçüde yükseliş gösterdiğini söyledi. Artan maliyetleri şimdilik fiyatlara yansıtmamaya çalıştıklarını kaydeden Ersoy, “Önümüzdeki dönemde sektör genelinde bir zam yapılacak. 352 liralık tavan fiyatta yüzde 10’luk bir güncelleme öngörülüyor” dedi. Ersoy, bu seneki cirolarının 450 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, 2018’de yüzdea 10 büyüme beklediklerini belirtti.

İlk hedef gençleşmek

Farklı ülkelerde havayolu kurma yönündeki çalışmalarının devam ettiğini ifade efen Ersoy, Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Güneydoğu Avrupa pazarlarında havayolu kurma çalışmaları olduğunu açıkladı. Güneydoğu Avrupa’da Arnavutluk, CIS bölgesinde Kazakistan ya da Rusya, Avrupa’da Romanya, Arap bölgesinde de Suudi Arabistan’da 3 yıl içinde havayolu kurma planlar olduğunu aktaran Ersoy, “Bir büyük havayolu ile ortak uçuş konusunda görüşmeler yapıyoruz. Ayrıca Ukrayna çıkışlı uçuşlar için uzun süredir Ukrayna Hükümeti ile görüşme halindeyiz. Oraya da yeni yatırımımız olacak. Büyüme planlarımızı 2 yıl sonrası için yapacağız, şu anda amacımız filoyu gençleştirmek.

Haberin Devamı

Rusya’da 20 şehir

Ersoy, gelecek dönemde Rusya’ya uçtukları şehir sayısını 20’ye çıkaracaklarını, koltuk kapasitesini de yüzde yüz artıracaklarını söyledi. Ersoy sözlerine şöyle devam etti: “Airbus operatörüyüz ancak Bombardier ile de görüşüyoruz. Birçok finansal fon bize yatırımla ilgileniyor. Şu anda olmasa da, önümüzdeki yıldan sonra stratejik ortaklıkları da değerlendirebiliriz.”

Atlasglobal’e 4 yıldızlı tescil

Atlasglobal, havacılık araştırma şirketi Skytrax tarafından “4 Yıldızlı Havayolu” ödülüne layık görüldü. Atlasglobal, Skytrax’tan Online Rezervasyon Kolaylığı, Koltuk Konfigürasyonu, Uçak İçi İkramları ve Ürünleri, Servis Sistemi gibi pek çok konu başlığında tam not aldı. Murat Ersoy dünyada yaklaşık 400 ticari havayolu bulunduğunu belirterek, bunlardan sadece 10’unun 5 yıldızlı, 41 tanesinin de 4 yıldızlı havayolu olduğunu bildirdi. Ersoy, “Atlasglobal ilk denetiminde dünyanın en saygın havayolu derecelendirme ajansı Skytrax tarafından 4 yıldızlı tescillendi” dedi.

Haberin Devamı