Gazete Vatan Logo

Caddeye ikinci etap geldi

Akzirve, Bahçeşehir’deki ‘cadde’ anlamına gelen Strada projesinde ikinci etabın satışlarına başladı. 880 daireli etapta fiyatlar 239 bin liradan başlıyor

Caddeye ikinci etap geldi

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde bulunan ve 25 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Akzirve Gayrimenkul, yaklaşık 1 yıl önce lanse ettiği Bahçeşehir’de 2 bin 510 birimden oluşan Strada projesinde yeni etabı satışa çıkardı. İlk etapta yer alan 747 konutun satışını tamamlayan şirket, Strada Plus adını verdikleri yeni etapta 880 daireyi satışa sunuyor.

Strada projesindeki son durum hakkında bilgi veren Akzirve Gayrimenkul & Yatırım CEO’su İbrahim Maasfeh, “İlk etapta satışları tamamladık ve inşaatta yüzde 50 seviyesine geldik. Sözleşmede teslim tarihi Aralık 2018 olsa da biz 3-4 ay erken bitirmeyi planlıyoruz. İlk etaptaki daireler yüzde 40 prim yaptı. Şimdi ikinci etapta bir blok 135 daireli rezidans olmak üzere 880 konutu satışa çıkarıyoruz. İkinci etap teslimlerini Aralık 2019’da yapmayı öngörüyoruz. 850 konutluk üçüncü etap da 2018 yılı sonunda başlayacak” diye konuştu. İtalyanca’da cadde anlamına gelen ‘Strada’ projesinde, projeye ismini veren 95 ünitelik bir cadde de bulunuyor.

Haberin Devamı

100 daire satıldı

Strada Plus’ta daire fiyatları 239 bin liradan başlayıp, 1.2 milyon liraya kadar yükseliyor. Ağırlıklı 1+1 ve 2+1 dairelerin yer aldığı etapta, yüzde 1 peşinatla ev sahibi olma imkanı sunuluyor. İkinci etaptan şu ana kadar 100 daire satıldı.

Yalova’da da arsa aldı

Türkiye’deki yatırımlarından da söz eden İbrahim Maasfeh, ikinci projelerinin Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi’nde olacağını söyledi. Projede 1.850’si konut toplam 2 bin bağımsız birimin yer alacağını belirten Maasfeh, “Proje hazırlandı, ufak tefek işlerini yapıyoruz. Süreci tamamladık ve ruhsatımızı aldık. Satış ofisimizi hazırlıyoruz. Mart ayında satış ve inşaat başlar” diye konuştu. Bahçeşehir ve Topkapı projelerinin 1 milyar dolar yatırım değerine sahip olduğunu ifade eden Maasfeh, Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarına devam edeceklerini, uzun vadede değerlendirmek için Yalova’da da bir arsa aldıklarını kaydetti.