Gazete Vatan Logo

2020’de 50 ülkedeyiz

Mardin’de 29’uncu Ford Trucks hizmeti veren 4S tesisini açan Ford Otosan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, 2020 itibarıyla 50 ülkede var olmayı hedeflediklerini söyledi.

2020’de 50 ülkedeyiz

Yurt içi ve yurt dışı bayi açılışlarıyla büyümesini hızlandıran Ford Trucks, Mardinli müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında verecek olan Nas Bayi’nin açılışını yaptı. Ford Trucks hizmeti veren 4S tesis sayılarının 29’a ulaştığını belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “Ford Trucks ile büyümeyi sürdürüyoruz ve 2020 itibarıyla toplam 50 ülkede var olmayı hedefliyoruz” dedi.

Koç Topluluğu olarak, Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırarak, global arenada önemli oyunculardan ve merkezlerden biri olmasının en büyük arzuları olduğunu dile getiren Koç, “Dolayısıyla, bilgi ve teknoloji üretebilmemiz ve yüksek katma değerli ürün ve hizmetler sunabilmemiz gerekiyor. Biz de her işimizde yönümüzü geleceğe, Ar-Ge ve inovasyona çeviriyoruz. Hız kesmeyen teknoloji yatırımlarımızla, daha üstün nitelikli ürünler ve hizmetler geliştirmeye gayret ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

3 araçtan biri ihraç edilecek

1982 yılında başladıkları kamyon üretimine, bugün, sadece araç değil, mühendislik ve teknoloji de ihraç ederek devam ettiklerini belirten Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa pazarı, Ford Trucks’ın global büyüme planlarında önemli bir yere sahip. Hedefimiz, ürettiğimiz her 3 araçtan birini ihraç etmek ve ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa pazarlarına yönelik gerçekleştirmek.”