Gazete Vatan Logo

İbadi'den son dakika çıkışı: Orduyu Kürtlere karşı...

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız." dedi.

İbadi'den son dakika çıkışı: Orduyu Kürtlere karşı...

AA, Haşdi Şabi'nin, Kerkük kentinde Peşmerge'nin karşısında yer alan bölgelere askeri sevkiyat yaptığını iddia etti. DHA ise, Irak Ordusu'ndan 3 bin kişilik bir birliğin Kerkük sınırına yerleştiğini duyurdu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız" dedi.

ASKERİ SEVKİYAT YAPILIYOR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Batı Cephesi Peşmerge Komutanı Kemal Kerküki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi'nin son üç güç içerisinde Kerkük'ün kuzeybatısına ağır silahlarla askeri sevkiyat yapmaya başladığını ileri sürdü.

MESAFE 500 METREYE DÜŞTÜ

Haşdi Şabi'nin konuşlandığı bölgede daha önce terör örgütü DEAŞ'ın yer aldığını belirten Kerküki, aralarındaki mesafenin yaklaşık 500 metre olduğunu söyledi.

Kerkük'te Havice operasyonu bitmesine rağmen Haşdi Şabi'nin bölgeye askeri sevkiyatının devam ettiğini aktaran Kerküki, "Özellikle dünden itibaren bölgeye top, tank ve çok sayıda silah konuşlandırıldı. Operasyon bitmişse bu kadar ağır silahın özellikle Peşmerge güçlerinin karşısına konuşlandırılması manidardır" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

3 BİN ASKER SINIRA KONUŞLANDI

DHA haber ajansı da, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) referandum sonrasında, Irak Ordusu'ndan 3 bin kişilik bir birlik Kerkük sınırına yerleştiğini duyurdu. Irak birliğinin Kerkük'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta konuşlandığı gözlenirken, kent çevresinde de yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

SALDIRI İDDİASI

IKBY Güvenlik Ajansı, dün yaptığı açıklamada Irak merkezi hükümetinin Kerkük vilayetine yönelik operasyon hazırlığında olduğunu ileri sürmüştü. Irak merkezi hükümeti sözcüsü Sadi Hadisi ise "Kerkük'e askeri saldırı" iddiasını yalanlamıştı.