Gazete Vatan Logo

Barış ve kardeşlik mesajı

Sırbistan Cumhurbaşkanı ile birlikte Sancak’ta halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Balkan halkları olarak sizler kendi aranızda bir olursanız, kardeş olursanız o kadar güçlü, güvende, o kadar müreffeh olursunuz” dedi

Barış ve kardeşlik mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan temasları kapsamında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar’ı ziyaret etti. Şehirde, “Welcome Erdoğan”, “Türkiye”, “Hoşgeldin padişah Osmanlı torunu”, “Bayrampaşalı Boşnaklar Senin İçin Burada, Hoşgeldin Reis” yazılı afişler dikkati çekti. Novi Pazar’da toplanan halka Vucic ile selam veren Erdoğan için “Sultan Erdoğan” tezahüratı yapıldı.

Erdoğan şunları söyledi:

‘Bağları güçlendireceğiz’

“Bugün burada, Sancak’ta, Novi Pazar’da yaşadığımız şu birliktelik ülkeler ve halklar olarak barış, huzur ve refah içindeki bir geleceğe ne kadar hasret olduğumuzu gösteriyor. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilikler ayırmamalı, tam aksine bizi Sırbistan birleştirmelidir. Ülkemizdeki Sancak kökenli vatandaşlarımızla, Sırbistan’daki Boşnak azınlık iki ülke arasındaki en önemli köprülerden biridir. Aramızdaki güçlü gönül bağının ikili ilişkilerimiz üzerindeki olumlu etkilerini hep birlikte görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu bağları daha da güçlendireceğiz.”

Haberin Devamı

‘Kışkırtmayla çıkan kaos’

“Batı Trakya’da, Rodoplarda, Belgrad’ta, Sancak’ta, Balkanlar’ın neresinde olursa olsun bu coğrafyanın tüm halkları bizim kardeşimizdir. Geçmişte yaşanan acılar artık son bulsun istiyoruz. Bu acıları artık yaşamayalım istiyoruz. Balkanlar’da dışarıdaki güçlerin kışkırtmasıyla ortaya çıkan her kaosun, çatışmanın bedelini sadece ve sadece buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor ama yürekleri yangın yerine dönmüş insanlar burada yine yan yana yaşamaya devam ediyor. Onun için diyoruz ki, Balkan halkları olarak sizler kendi aranızda bir olursanız, beraber olursanız, kardeş olursanız o kadar güçlü, güvende, o kadar müreffeh olursunuz. Ülkelerimizin yöneticileri olarak bizler istikrarlı ve müreffeh bir Balkanlar’ın inşası konusunda kararlıyız. Sırbistan’ın ve onun önemli bir parçası olarak gördüğüm Novi Pazar’ın gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi için hep birlikte yapacağımız çok işimiz var.”

FETÖ’yü atacağız

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan lideri Vucic’in 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıktığına değiniken, “Sancak halkının, Türk halkıyla terörle mücadele konusunda dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğine inanıyorum. İnşallah el birliğiyle değerli dostum Vucic’in, FETÖ’ye karşı nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum. FETÖ denilen bu ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar’dan da söküp atacağız. Bu hususta Sayın Vucic’e de özellikle güvenimiz, itimadımız tam. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Sayın Vucic olmuştur” dedi.