Gazete Vatan Logo

Suriyeli anne-kızı öldürdüğünü itiraf etti! Kan donduran ifade

Üsküdar'da Suriyeli aktivist 60 yaşındaki Orouba Barakat ve gazeteci kızı 22 yaşındaki Halla Barakat'ı öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı Ahmet Barakat, "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı, sorgusunda cinayetleri işlediğini itiraf etti.

Suriyeli anne-kızı öldürdüğünü itiraf etti! Kan donduran ifade

Üsküdar'da Suriyeli aktivist 60 yaşındaki Orouba Barakat ve gazeteci kızı 22 yaşındaki Halla Barakat'ı öldürdüğü iddia edilen ve savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedilen Ahmet Barakat'ın sorgusu tamamlandı. Tercüman eşliğinde savunma yapan Barakat, nöbetçi hakimlikteki sorgusunda cinayetleri işlediğini itiraf ederek, "Orouba ve Halla Barakat'ı ben öldürdüm. Kabul ediyorum. İkisi de benim akrabam olur. Orouba benim babamın amcasının kızıdır. Ben Suriye'de iken babam ve ağabeyim savaşta öldüler, ben de Esat ordusuna katılmak için bana yapılan baskıdan kurtulmak için kaçmaya karar verdim. O sırada akrabam olan Orouba Türkiye'ye gelmem halinde yanına gelebileceğime dair bana haber gönderdi" dedi.

Bunun üzerine kaçak yollardan Türkiye'ye geldiğini söyleyen Barakat, "Oruba'nın yanına gittim. Onun yanında işe girdim. İnşaat ile ilgili bir işle uğraşıyordu. Ben tamirat işlerinde yardımcı oluyordum. Beni yanında çalıştırmasına ve akrabam olmasına rağmen bana vaat ettiği ücretimi ödemedi. Sonra yanından ayrıldım, başka işlerde çalıştım. Bir süre sonra bana tekrar haber gönderip 'Gel paranı vereceğim' dedi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Öfkeyle boğazını keserek öldürdüm"

Savunmasında olay günü Orouba'nın evine gittiğini anlatan Barakat, "Gece evinde kaldım. Sabah olunca paramı istedim. 'Parayı başkalarına verdim, sana verecek param kalmadı' dedi. Bunun üzerine sinirlendim. Hem beni yanına çağırıp hem çalıştırıp hem de paramı vermiyorsun diye kızarak bağırdım. Bunun üzerine bana tokat attı. Ben de kendisini ittim. Evden çıkmamdan önce mutfağa giderek eline bıçak aldı ve öfkeyle bana doğru geldi. Elinden tutup bileğini büktüm ve bıçağı elinden aldım. Sürekli bağırmaya başlayınca ve bıçak çekmesinin verdiği öfkeyle boğazını keserek onu öldürdüm" şeklinde konuştu.

"Sus yoksa seni de öldürürüm' dedim"

Barakat, "O anda banyoda olan kızı Halla Barakat olduğumuz yere geldi. Annesini kanlar içinde görünce çığlık atıp bağırmaya başladı. Susmasını istedim fakat beni dinlemedi. 'Sus yoksa seni de öldürürüm' dedim. Fakat bağırmaya devam etti. Bunun üzerine Halla'nın da boğazını keserek öldürdüm. Elimdeki bıçağı mutfağa bırakıp çıktım, Bursa'ya gittim. Bu iş için beni azmettiren hiç kimse olmadı. Olaydan dolayı pişmanım. Onları öldürmek istemezdim. Kendisi elinde bıçak ile üzerime gelince bu olay gerçekleşti" dedi.

Haberin Devamı

Hakimlik, ifadesinin ardından şüpheli Barakat'ın "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.