Gazete Vatan Logo

Meteoroloji il il uyardı! Sabah saatlerinde...

Cumartesi günün sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Antalya ile Muğla'nın bazı ilçelerinde kuvvetli yağışın etkili olması bekleniyor. İstanbul'da Pazar günü ise hava sıcaklığı ani bir düşüş yaşayacak.

Meteoroloji il il uyardı! Sabah saatlerinde...

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul dahil Marmara bölgesinin büyük bölümünde ve Muğlanın bazı ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiği vurgulandı.

İşte meteorolojinin il il yaptığı yağış uyarıları:

Çanakkale

Cumartesi günü akşam saatleri ile gece saatleri arasında Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar (21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Trakya

Cumartesi günü Trakya'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde öğle saatleri ile gece saatleri arasında kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul

İstanbul'da Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklığının 24 derece olması beklenirken, sabaha karşı sağanak yağışın başlaması da öngörülüyor. İstanbul'da Pazar günü sağanak yağmur devam ederken sıcaklıkta ani bir düşüş yaşanması ve en yüksek sıcaklığın 16 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Antalya

Cumartesi akşam saatlerinde Antalya'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Cumartesi akşam saatleri ile 08.10.2017 Pazar sabah ilk saatler arasında Antalya ve batı ilçelerinde (Antalya, Kemer, Kumluca, Finike, Kale, Kaş); Cumartesi gece saatleri ile Pazar öğle saatleri arasında Antalya ve doğu ilçelerinde (Antalya, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Muğla

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz'de yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültü sağanak bekleniyor.

Haberin Devamı

Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Fethiye ve Seydikemer'de yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının sahil kesiminde bir ila 3, iç kesimlerde 4 ila 6 derece düşmesi, rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.