Gazete Vatan Logo

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay oldu

Mehmet Keleş'in istifasıyla boşalan Düzce Belediye Başkanlığı görevine AK Parti'nin adayı Dursun Ay seçildi.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay oldu

Mehmet Keleş'in istifasıyla boşalan Belediye Başkanlığı için Düzce Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ilk iki turunda tek aday olan AK Parti'li Dursun Ay, meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan seçilemedi. Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi.

Üçüncü turda 31 oy kullanılırken, 9 oy boş çıktı. AK Parti'nin adayı Ay 22 oy aldı. Bu sonuçla Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay oldu.

DURSUN AY'DAN İLK AÇIKLAMA

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, "Mehmet Keleş'e Düzce'ye yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederim. Aziz milletimize her zaman olduğu gibi hizmet noktasında hiç durmaksızın çalışmaya devam edeceğim. Bu makama vatanımıza hizmet için talip oldum" dedi. Mehmet Keleş'in istifasıyla boşalan Düzce Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ay, meclis salonunda yaptığı konuşmada, üyelere bu süreçte gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür etti.

Millete hizmet davasında çıktıkları yolda, Mehmet Keleş'in istifa etmesi üzerine kanun gereği yapılan seçimlerde gösterilen sağduyudan ötürü büyük memnuniyet duyduğunu aktaran Ay, "Sayın Mehmet Keleş'e Düzce'ye yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederim. Aziz milletimize her zaman olduğu gibi hizmet noktasında hiç durmaksızın çalışmaya devam edeceğim. Bu makama vatanımıza hizmet için talip oldum." diye konuştu.

Tüm kurumlarda olduğu gibi belediyenin de gerçek sahibinin milletin olduğunu vurgulayan Ay, "Aziz milletimizin istek, talep ve tavsiyeleri başımızın tacıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi hesabi değil, hasbi olacağız. Tüm meclis üyeleri ile birlikte vatandaşımıza hizmet etmek için çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı