Gazete Vatan Logo

Son dakika... Suudi Arabistan ile Rusya...

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in Kral Selman ile görüşmesinin üçüncü şahısları endişelendirmememesi gerektiğini bu endişelerin de gerekçesiz olduğunu bildirdi.

Son dakika... Suudi Arabistan ile Rusya...

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Kralı Salman'ın dünkü görüşmelerde askeri işbirliğine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu ve diğer ülkelerin bu tür bağlantılar hakkında endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

Peskov konuyla ilgili gazetecilere verdiği demeçte, "Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki askeri işbirliğinin geliştirilmesi ... üçüncü kişilere karşı değildi ve biz bu konudaki endişeleri dile getirmenin gerekçesiz olduğuna inanıyoruz" dedi.

TARİHTE İLK KEZ!

Rusya’ya ziyaret gerçekleştiren ilk Suudi karalı olarak tarihe geçen 81 yaşındaki Selman’ı önceki gün havalimanında Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından karşılanmıştı.
Kral Selman'ı Kremlin'de karşılayan Putin, "Bir Suudi Arabistan kralı ilk defa ülkemizi ziyaret ediyor ve bu çok önemli bir olay" dedi ve ekledi: "Ziyaretinizin ilişkimizi geliştireceğinden eminim."
Kral Selman ise "Barış ve güvenlik için, dünya ekonomisini kalkındırmak için ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı