Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvurusu ne zaman sona erecek? (Ek kontenjanla yerleşen öğrenciler)

KYK yurt başvurularının ne zaman tamamlanacağı merak ediliyor. Ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşen öğrenciler KYK yurtlarından faydalanmak için 8 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecek. İşte KYK yurt başvurusu ile ilgili tüm detaylar...

KYK yurt başvurusu ne zaman sona erecek? (Ek kontenjanla yerleşen öğrenciler)

Ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşen öğrenciler KYK yurtlarına başvuruyor. KYK yurt başvurusu için 8 Ekim son gün. Peki başvurular nasıl yapılıyor? KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? İşte merak edilenler...

YURT YERLEŞTİRMELERİNDE SON GÜN 8 EKİM

30 Haziran 2017 tarihinden sonra yatay/dikey geçiş yapan, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile bir yükseköğrenim programına yerleşen öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvuruları yine e-devlet üzerinden alınacak. Başvurular 8 Ekim saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

Ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları da yine aynı tarihler arasında http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresi üzerinden alınacak.

Öğrenim bilgilerinin YÖK bilgi siteminden alınması sebebiyle öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Okul/bölüm bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebiliyor.

Haberin Devamı

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK, haftanın yedi günü 24 saat hizmet veriyor.

Yurt için başvuran öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşu nezdinde araştırılacak olup başvuru sonuçları ilerleyen günlerde kurumsal internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ve kurumsal sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

KYK YURT BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ..

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. KYK yurt başvuru kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından burs ve kredi başvuruları başlayacak...

ÖNCELİKLİ BURS VE KREDİ ALAN ÖĞRENCİLER

Kredi/burs başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihlerde internet üzerinden alınmaktadır. İnternet başvuru ekranında ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte olup bu bilgiler kamu kurumları bilgileri ile karşılaştırılarak teyidi alınmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmektedir. Durumu mevzuata uygun bütün öğrenciler öğrenim kredisi alabilirler.

Haberin Devamı

*Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

*Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

*Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

*Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

*Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme *Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

*Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

*“Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,

*ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler

öncelikli olarak burs almaktadırlar.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

Kurumumuzdan ilk defa burs/kredi alacak olan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılının ocak ayı itibariyle ödeme yapılmakta iken, 2016-2017 öğretim yılında kurumumuzdan ilk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacaktır. Kurumumuzdan burs/kredi alan öğrencilere, TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Haberin Devamı

HANGİ DURUMLARDA BURS KESİLİR?

*Başarısız olması,

*Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

*Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

*Öğretim kurumunun kapatılması,

*Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,

*Kesin hükümle mahkûm olması, hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.