Gazete Vatan Logo

‘Üç yıl süren tecavüz mü olur!’

Kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider’in başını kesip köy meydanına atan Nevin Yıldırım’a verilen ömür boyu hapis cezası bozuldu. Ölenin annesi isyan etti: “Bir kadın, tecavüzcünün evine 3 yıl gelip gider mi! Nevin cinayeti işlemedi, üstlendi!’

‘Üç yıl süren  tecavüz mü olur!’

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider’i (35) av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım, ömür boyu hapse mahkum oldu. Kararı temyiz eden Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Nevin Yıldırım’ın bu fiili işlerken başkalarının da yardım ettiği yönünde kanaat oluştuğu görüşünü dikkate alarak, kararı bozdu. Dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi.

‘Amaçları öldürmekti’

Nurettin Gider’in annesi Zeynep Gider (62) ile eşi Kezban Gider (41), kararı değerlendirdi. Oğlunun öldürüldüğü günden bu yana her gün gözyaşı döktüğünü söyleyen Zeynep Gider, “Çocuğuma kendi günahlarının bedelini ödettiler. Neymiş, tecavüz etmiş. 3 sene boyunca bir insan bir insana tecavüz edebilir mi? Tecavüz ettiği birinin yanına 3 sene gidip gelebilir mi? Benim çocuğum suçluysa suçun büyüğü o kadında. Olaydan 2 gün önce bunlar durmadan kıza telefon açtırıp oğlumu çağırttılar. Amaçları öldürmekti” dedi.

Eşi: Nevin öldürmedi

Haberin Devamı

2 çocuk annesi Kezban Gider ise Yargıtay’ın bozma kararını, “Bu olay olduğu günden bu yana ‘adalete güveniyorum’ dedim. Kocamı Nevin öldürmedi. Onu oraya götürüp öldürdüler. Nevin’in annesi, babası, kayınpederi ve kayınbiraderi hepsi işin içinde. Nevin’i isterse tahliye etsinler umurumda değil. Benim onunla derdim başka” sözleriyle değerlendirdi.

‘Nevin’in ailesi işin içinde’

İki çocuk annesi Zeynep Gider “’Nevin’in eşi İ. beni adliyede tehdit etti. ‘Kocan gibi senin de kafanı keseceğim’ dedi. Nevin’n eşimle ilişkisi olduğunu duyduğunda inanmamıştım Ta ki Antalya’da pamuk toplamaya gittiğimiz yerde kaldığımız evde onları öpüşürken yakalayana kadar” dedi.

Kadın kuruluşlarına sitem etti
Anne Zeynep Gider, kadın kuruluşlarının hata yaptıklarını belirterek “Bir de benim yerime koysunlar kendilerini. Hep Nevin’e destek oluyorlar. Ben de kadınım, gelsinler bir de benim halimi görüp, bize destek olsunlar” dedi.