Gazete Vatan Logo

Kadınlar uzun vadeli ilişkide neden cinsellikten soğuyor?

Cinsel Tutum ve Yaşam Tarzı Ulusal Araştırması, uzun vadeli ilişkiler söz konusu olduğunda kadınların cinsellikten uzaklaştıklarını net bir şekilde ortaya koydu.

Kadınlar uzun vadeli ilişkide neden cinsellikten soğuyor?

Açık konuşmak gerekirse, kadınlar cinselliğe erkekler kadar eğilim göstermiyor. Hatta söyleyebiliriz ki kadınlar çocuk üretene kadar hayatlarının kalan kısmında baş ağrısını bahane ederek dişlerini sıkıyor. Çünkü kadınların hayatında sürekli olarak, kendilerinden bekleneni vermek zorunda hissettikleri çok fazla şey var. ‘Mükemmel’ saç rengi, iyi bir kariyere sahip olmak, partnerine hep seksi görünmek gibi… ve bunun için devamlı emek vermek gerekiyor.

Ama öyle görünüyor ki çoğumuz aslında bu yükten sıkılarak biriktiriyoruz. En şok edici kısım ne biliyor musunuz? Ne kadar çabuk sıkıldığımız. Bunu neredeyse kimse tahmin etmiyor ama araştırma, bir yıldan fazla bir süre ilişki içinde olan kadınların ilişkiden bu bir yıl içinde bıkmış olduğunu gösteriyor.

On iki ay. Tek bir yıl!

Belki de bunun nedeni aşırı bir hızla akan hayat olabilir. Sürekli yeniden icat ve yeniden yatırım yapmamız öğretiliyor. Bir yıldır sahip olduğunuz bir elbise artık heyecan verici değildir mesela ve yepyeni bir elbiseniz olmalı. Atletik figür geçen yaz modaydı. Yani zamanın arkasında…

Haberin Devamı

Sürekli değişen ve ilerleyen bir süreçte olmak

Kadın için statik bir şeyle mutlu olma fikri, tamamen yabancı bir boyut. Fakat, seks hayatımızdan bu kadar çabuk sıkılmamızın bir başka nedeni var. Basit, sıradan seks kadınlar için değil. Bu bizim için değil, neredeyse bize rağmen yapılan bir şey. Sıradan bir cinsel ilişkide kadınların orgazm olması neredeyse orgazm olması imkansız gibidir ve bu nedenle kadınların tatmin olması zordur. Bu da uzun ilişkilerde kadının cinsellikten soğumasının en önemli nedenlerinden biridir. Oysa yeni tanışılan birinin keşfetmenin heyecanı paha biçilmezdir. Gerçekten iyi olmasa bile ilginç olması garantidir çünkü. Benzer şekilde, seks yaptığınız ilk birkaç kez heyecan verici yeni şeyler öğrenirsiniz.

Hakaret mi ediliyor?

Ve erkekler bir süre sonra karısı veya kız arkadaşının seksten hoşlanmadığını veya seks yapmadığını çevresindekilere söylemeye başlıyor. Bunu, kişisel bir hakaret gibi, acı çektikleri bir durum olarak ele alıyorlar. Ama işin aslı erkekler bunu hakaret gibi kabul etmekten çok bir sorun gibi ele alırsa belki de adım atılmış olacaktır. Yani bu durumun sorumluluğunu üstlenin. Diyalog kurmaya ve konuyu açmaya çalışın. Aslında ilk etapta yaşadığınız seksten hoşlanıp hoşlanmadığını veya gerçekten yaşadığınız anların vasat olup olmadığını ve eşinizin sizi mutlu etmek isteyip istemediğinizi öğrenin.

Haberin Devamı