Gazete Vatan Logo

Çocuklarla kolay yolculuk için ipuçları

Çocuklu aileler yolculuk sırasında birçok zorluk yaşıyor. Çocuklarla yolculuk yapmak ebeveynler için göz korkutucu hale geliyor. Ancak birkaç kolay yöntem sayesinde çocuklu ailelerin yolculukları daha rahat geçirmeleri mümkün. İşte çocuklarla birlikte yolculuğunuzu hem daha eğlenceli hem de daha rahat geçirmenizi sağlayacak önemli ipuçları...

Her eşyanın yedeği yanınızda bulunsun
Çocuklarınızla birlikte yolculuğa çıkarken, onlar için yanınıza aldığınız tüm eşyaların yedeklerini bulundurun. Örneğin kullanıyorsa bebek bezi veya yedek kıyafeti mutlaka çantanıza koyun. Böylece beklenmedik durumlar karşısında hazırlıklı olursunuz. Eğer uçak yolculuğu yapıyorsanız, çocuğunuzun yedek eşyalarının kabinde yanınızda bulundurmayı unutmayın.

Yanınıza birkaç tane küçük plastik bardak alın
Seyahate çıkarken yanınızda bulunacak plastik bardak çok işinize yarayacak. Plastik bardaklarda süt veya meyve suyu gibi içecekleri kolayca tüketip, atabilirsiniz. Ayrıca yanınızda pipet bulundurmayı da unutmayın. Pipet yaşı uygunsa çocuğunuz için büyük kolaylık sağlayacak.

Sürpriz bir seyahat paketi hazırlayın
Çocuklarla seyahat etmenin ebeveynler için pek çok zor yönü var. Çocukların çok çabuk sıkıldığını ve sürekli olarak yeni arayışlar içinde olduğunu düşünürsek, onlar için hazırlayacağınız sürpriz bir seyahat paketi çok keyifli ve oyalayıcı olabilir. Yolculuk öncesinde hazırladığınız küçük sürpriz oyuncakların onları ne kadar oyaladığına inanamayacaksınız.

Haberin Devamı

Atıştırmalıkları unutmayın
Seyahat boyunca tehlike yaratmayacak yiyecek paketleri hazırlayabilirsiniz. Çocuğunuza uygun krakerleri ve rahat soyulabilecek meyveleri kilitli mutfak poşetlerinde saklamanızda fayda var. Size hem yerden tasarruf sağlayacak hem de yiyecek artıklarını kolayca biriktirebileceksiniz.

Pratik temizlik yöntemlerini uygulayın
Islak mendil, temiz bir yedek örtü ve birkaç tane poşeti yolculuğa çıkmadan yanınıza alın. Özellikle ıslak mendiller hayat kurtarıcı olacak. Eğer çocuğunuzun bezini değiştirmek gerekiyorsa mutlaka temiz bir örtü ihtiyacınız olacak.

Müzik listesi hazırlayın
Çocuklar müzik dinlemeyi çok severler, özellikle de kulaklıkla. Yolculuk sırasında çocuğunuzun hoşuna gideceği müziklerden oluşan bir çalma listesi hazırlayın. Böylece yolculuğunuz çocuğunuz için çok daha eğlenceli hale gelecek.

Mutlaka ilk yardım çantanız olsun
Çocuğunuzun yolculuk sırasında özellikle güneşten etkileneceğini düşünüyorsanız, koruyucu kreminiz yanınızda olsun. Bunun yanı sıra basit bir ilk yardım çantası beklenmedik durumlar karşısında hem çocuğunuz hem de sizin için oldukça önem taşıyacak.

Haberin Devamı

Zeynep BALİÇ