Gazete Vatan Logo

Bu itfaiyeciler yakıyor

Los Angeles’ta düzenlenen 17’nci Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları’nda İstanbul İtfaiyesi, dünyanın en iyisi seçildi.

Bu itfaiyeciler yakıyor

Ekip bütün madalyaları toplamasının yanı sıra modellere taş çıkartan vücutlarıyla da tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Her biri koşuyor, yüzüyor ve vücut çalışarak kondisyonunu koruyor.

Yangın yerine 5 dakikada ulaşıyorlar

İstanbul İtfaiyesi’nin yangınlara müdahalı süresi 5 dakika 30 saniyeye kadar düştü. Dünya standartlarının üzerine çıkan istasyonların sayısı 120’ye, personel sayısı 4 bine, araç sayısı ise 851’e çıkartıldı. Ekipmanlar ise son teknolojiye sahip.

Dünya İstanbul İtfaiyesi’ni daha yakından tanıdı

Yarışlarda okyanus yüzmede 38’inci, kendi dalında ise beşinci olan Beyoğlu ekip amiri Nurettin Ünal “Dünyada İstanbul İtfaiyesi denince tanınıyoruz. Biz sporu hayat kurtarmak için yapıyoruz ve bu çabamızı da böyle platformlarda değerlendiriyoruz” diyor.

Her gün 16.00-18.00 arası spor yapmak zorunlu

Atletizm ve ultimate’te yarışan Yasin Bilmez antrenman programlarını anlatarak şöyle diyor, “Hepimiz profesyonel sporcular olduğumuz için haftada üç gün antrenman yapıyoruz. Yarışlara son altı ay kala herkes kendi branşına ağırlık verir. İtfaiye personelinin 16.00-18.00 arası zorunlu spor yapma programı vardır.

Haberin Devamı

Artık bizim de dizimiz çekilsin istiyoruz

İstanbul İtfaiyesi kendi dizileri de olması gerektiğini söylüyor ve ekliyor, “Bizim de dizimiz olsun istiyoruz. Dünyada farklı itfaiye ve cankurtaran dizileri izledik. Çocuklar bizi yabancı çizgi filmden izleyerek seviyor. Neden bunu kendi yaptığımız dizilerle göstermeyelim ki?”

İtfaiyecilikte kondisyonlu olmak temel kurallardan

Kerim Seis mesleğinde kondisyonlu olmaya dikkat çekerek, “İtfaiyecilik zor bir meslek. Yüksek kondüsyon, bilgi ve beceri gerektiriyor. Birçok olayda saniyeler ile yarışıyoruz. Fiziksel ve zihinsel olarak zinde olmalısınız. Bu mücadelede teknolojiye hâkim olmanız gerekiyor.”

Herkes onlarla fotoğraf çektirmek istiyor

Yasin Bilmez, dünyanın en iyisi olarak seçildikten sonra kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin çok olduğunu söylüyor. Hatta rakiplerinin bile kendilerini büyük şaşkınlık ve mutlulukla kutladığını anlatıyor. “İsteyenler mülakatları geçtiği zaman bize katılabilir” diyor.

Haberin Devamı

1- Recep Serdar ( 32) Lise mezunu voleybol oynuyor ve koşuyor.

2- Hakan Kurcenli (37) Meslek lisesi mezunu voleybol oynuyor.

3- Ramazan Alpul (38) Maramara Ünv. Beden Eğitimi Bölümü mezunu güreşiyor ve kondisyon yapıyor.

4- Yasin Bilmez (36) Sakarya Ünv. Spor Akademisi mezunu merdiven çıkıyor, kordisyon yapıyor.

5- Ersan Soydan (40) Trakya Ünv. Beden Eğitimi Bölümü mezunu karate yapıyor.

6- Kerim Seis (35) Karadeniz Tek.Ünv. Beden Eğitimi Bölümü mezunu voleybol oynuyor.

7- Erman Kendibaşına (35) Kocaeli Ünv. Beder Eğitimi Bölümü mezunu vücut geliştirme çalışıyor.

8- Nurettin Ünal (38) Marmara Ünv. Beden Eğitimi Bölümü mezunu ultimate yapıyor, merdiven çıkıyor.