Gazete Vatan Logo

Kiraladıkları çocukların bir bölümünü de satmışlar!

Halep köylerinden dilendirilmek için İstanbul’a getirilen ve operasyonla kurtarılan çocuklar yaşadıkları dramı anlattılar. Çocukların, Halep’te toplama kampında bekletilip sınıra kadar altı saat yürüdüklerini söyledikleri öğrenilirken, çetenin bazı çocukları da İstanbul’da sattıkları bilgisine ulaşıldı

Kiraladıkları çocukların bir bölümünü de satmışlar!

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri Halep’ten ailelerinden kiraladıkları çocukları İstanbul’da dilendiren ve işkence eden çeteyi başarılı bir operasyonla çökertmişti. Çetenin nasıl çalıştığı ve Suriyeli çocukların maruz kaldığı insanlık dışı muamele mağdur çocukların anlattıklarıyla ortaya çıktı.

Halep’te toplama kampı var

O çocuklardan A.Z.’nin şunları anlattığı öğrenildi; “Babam çiftçi yedi kardeşim var. Çeteden Ali diye bildiğim biri gelip babama bu çocuklar burada boş boş durmasın mendil su sattırıp size para kazandırabiliriz dedi. Babama 3 bin Rial para verdi. Bu adam beni ve başka çocukları Halep’te kamp gibi bir yerde topladılar. 15-20 kişi buradan rehber denilen bir adamla 6 saat yürüyüp Türkiye sınırına geldik. Hatay’da bir noktadan gece saatlerinde sınırı kaçak geçtik. Ammar denilen adam karşıladı bizi otobüslere bindirip İstanbul’a gönderdi.

Bizi İstanbul’da bir eve kapatıp başımıza nöbetçi diktiler. Günde 100 Tl kazanmadan gelmeyin diyorlardı. İlk gün bizi üç kişi Güngören’e bıraktılar. Sadece 150 lira toplayınca bizi hortumla dövdü. Sürekli dövüyordu ben de beşinci gün daha fazla dayak yememek için arabaların arasında dilenirken araba çarptı kolum kırıldı. O halde beni hastaneden kaçırıp dilendirmeye devam ettiler.”

Haberin Devamı

Polis, çetenin liderliğini Suriyeli Çebebini ailesine bağlı üç kardeşin yaptığını tespit etti. Çeteye ait şifreleri de çözen polis, A. Çebebini’nin WhatsApp grubu kurup diğer evlerdeki çete üyelerini yönettiği belirlendi. Çetenin onarlı gruplar halinde oluşturduğu evlerdeki iyi çalışan çocukları da zaman zaman değiştirerek transfer ettikleri ortaya çıktı. Yine çetenin ayda 100 bin TL’ye yakın para kazandığı ve bu paralarla Suriye’de arsa aldığı belirlendi.

Soruşturmayı çok yönlü sürdüren polis, çetenin bazı çocukları İstanbul’da sattığı bilgisine de ulaştı. Polis şimdi satılan bu çocukları bulmak için çalışmalara devam ediyor.