Gazete Vatan Logo

Polise bar, pavyon yasağı

KHK kapsamında emniyet personelinin, bar, pavyon, disko ve benzeri yerler ile oyun ve eğlence mekanlarına girme yasağı Antalya’da uygulanmaya başlandı

Polise bar, pavyon yasağı

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet personelinin planlı ve rutin uygulamalar dışında bar, pavyon, disko ve benzeri yerler ile oyun ve eğlence mekanlarına gitmesini yasakladı. Uzunkaya, yasağın izindeki personeli de kapsadığını vurguladı.

Müdür Celal Uzunkaya, Bakanlar Kurulu’nun geçen Ocak ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 682 sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki yasağa yönelik talimatı yayınladı. Talimatta, bu gibi yerler ile oyun ve umuma açık eğlence yerlerinde yapılacak çalışmaların, mutlak suretle sıralı amirlerin bilgisi dahilinde yürütülmesi gerektiği belirtildi.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Bu, ilgili personelin görev harici abuk sabuk yerlere gitmemesi, giderse hakkında işlem yapılacağına ilişkin bir iç düzenleme. Bu kamuoyunu ilgilendiren bir konu değil” dedi. Uzunkaya yasağın izindeki personel için de geçerli olduğunu belirterek “Ben izindeyim, istediğim bara pavyona giderim eğlenirim diye bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı