Gazete Vatan Logo

Polis ışıklarına bakmak için alçak uçmuş...

Akıncı sanıklarından Pilot Binbaşı Mehmet Fatih Çavur savunmasında, Genelkurmay Başkanlığı üzerinde gözdağı vermek için uçtuğunu söylerken alçak uçuş nedeni olarak ise şunu söyledi: Polis ekiplerinin ışıklarını görüp merak ettim

Polis ışıklarına bakmak için alçak uçmuş...

Darbe teşebbüsü sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bombalanması emrini veren ve o gece ilk uçuşu yapan sanık eski Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Çavur savunma yapıyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmada hakim karşısına çıkan Çavur, düşman unsurlarına gözdağı vermek için 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı karargahı üstünde uçtuğunu iddia etti.

Hakim uyardı: Sulandırma

Darbe girişiminden sonra evinde, aracında ve iş yerinde arama yapıldığını, el konulanlar arasında nelerin olduğunu merak ettiğini belirten Çavur, “Matkabıma da el konulmuş mudur? Darbeli matkap olduğu için soruyorum” demesinin üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray, “Sulandırmadan savunmana devam et. Daha önce de söyledim. O kadar şehit var, ona göre davranın. Eğer o hassasiyet olmasaydı çok daha ağır benzetmeleri biz de yapardık” diyerek sanığı uyardı.

‘Mühimmat bulunmuyordu’

Haberin Devamı

Bu arada sanık Harekat Komutanı Ahmet Özçetin’in uçuş talimatının verildiğini öne süren Çavur, “Uçuş listesinde en üste adım olduğu için teçhizatımı giydim. Genelkurmay üzerinde uçmak için çıkış yaptım” dedi. Uçuş yapmadan önce Genelkurmay Başkanlığını bulabilmek için koordinatı istediğini belirten Çavur, koordinatı kimden aldığını hatırlamadığını öne sürdü. Saat 22.00’de kalkış için harekat ettiğini anlatan Çavur, uçağında havadan yere atılan mühimmat bulunmadığını, Genelkurmay üstünde uçmasının sebebinin ise buradaki düşman unsurlara gözdağı vermek olduğunu iddia etti. Çavur, pist başı yaptığı sırada kuleye hareketini bildirdiğini, bunun da darbe girişimini başlattığı yönünde algılandığını öne sürdü. Yaklaşık 15 dakika Genelkurmay Başkanlığını aradığını, binanın etrafında polis ekiplerinin ışıklarını gördüğünü belirten Çavur, ne olduğunu anlamak için kısa bir süre bölgede kalıp daha sonra ayrıldığını öne sürdü.

‘Biz 1 doları düğünlerde çalgıcılara takarız...’

Evinde ele geçirilen üç adet bir dolarlık banknotlara da değinen Çavur, çocukları için döviz yatırımı yaptığını belirterek dolarların manevi bir değerinin bulunmadığını savundu. Çavur şöyle devam etti: “O listede elektrik süpürgesi var mı? Merakımdan soruyorum, sizden cevap beklemiyorum. Evimde 1 dolarlar bulunmuş. Bunlar d, g, b serisi ve 2015’te Polonya ziyaretinden. Biz 1 doları düğünlerde çalgıcıların üzerine atar, üstüne basarız. Türk Lirası’na bunu yapmıyoruz. Yani 1 doların hiçbir önemi, değeri yok. Asıl önemlisi, çocuklarım için biriktirdiğim tamamı 50’lik banknot halinde bin dolar vardı. Soruyorum bin 123 dolar kimde?”

Haberin Devamı