Gazete Vatan Logo

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Kamera şakası mısın sen?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) öldürülen ve yaralanan kişilerin PKK mensubu olduğunu söylerken CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Kamera şakası mısın sen nesin ya?" ifadelerini kullandı. Soylu, sivil denilen kişilerin ayrıca kamu görevlilerini takip ettiğini savundu

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Kamera şakası mısın sen?

Soylu, ATO Congresium'da, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bir istişare ve ortak akıl partisi olduğunu ifade ederek, belediye başkanlarıyla yaptıkları istişare toplantılarının farklı bir nitelik taşıdığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'larla yapılan operasyonlarda sivillerin öldürüldüğünü söylemesinin 'haddini aşan ve güvenlik güçlerini inciten ifadeleri olduğunu' savunan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu ifadelere 'koro halinde katıldığını' öne sürdü.

Soylu, Hakkari'deki sivil ölümleri iddiasıyla ilgili Kılıçdaroğlu ve Tanrıkulu'na şu sözlerle tepki gösterdi:

"Orada bir sivil kayıp söz konusu değil. Etkisiz hale getirilen kişilerin terörist olduğu, ortada piknik falan olmadığı, zaten yakalanan diğer teröristin kendi ifadesinde de bunu doğruladığını kamuoyuna birkaç kez anlattım.

"Adam diyor ki, 'Biz şu 4 tane teröristle orada buluşmaya gittik'. Buradan soruyorum, kamuoyunun da bilgilerine arz ediyorum, sizlere de soruyorum. Şehir içerisinde bir sivil vatandaşı infaz etmenin bilgisini, takibini, keşfini kim veriyor bu teröristlere?

Haberin Devamı

'SİVİL DENİLEN KİŞİLER KAMU GÖREVLİLERİNİ TAKİP EDİYOR'

'Sivil' denilen kişilerin, kaymakam, öğretmen ve belediye başkanı gibi kamu görevlilerini adım adım takip ederek, üst birimlerine bilgi verdiğini iddia eden Soylu, şöyle konuştu:

"Bizim Aydın Muştu'muzu nasıl öldürdüler? Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı çıkacak, diyecek ki 'Bunlar terörist olabilir ama bunların silahları yok'. Kamera şakası mısın nesin ya, kamera şakası mısın sen? Sonra söylediği şu, 'Efendim bu teröristin belgesi olur mu?' Doğru gideceğim Kandil'den teröristin belgesini alacağım. Biz de teröristin belgesi var Kılıçdaroğlu, senin dediğin gibi değil bizdeki teröristin belgesi. On yıllardan beri her şehit cenazesine gittiğimde her jandarmanın, her polisin, her askerin tabutunun altına şu omzunu verdiğinde, 'La ilahe illallah Muhammedün Resulullah', beraber tevhit getirdiğimiz zaman bizde teröristin belgesi o şehitlerin cenazeleridir."

Haberin Devamı