Gazete Vatan Logo

'Kanguruları yiyin' talimatı!

Avustralya’nın sembol hayvanları olan kanguruların nüfusu insan sayısını geçince, uzmanlar çareyi ‘kanguruların avlanılarak yenmesinde’ buldu.

'Kanguruları yiyin' talimatı!

Avustralyalı toprak sahipleri ve ekoloji uzmanları, kanguruların nüfusunun av yoluyla azaltılması çağrısında bulundu. Ülkedeki kanguru nüfusunun insan nüfusunun 2 katına ulaştığını belirten yetkililer, kanguruların avlanmasıyla çevreye yönelik daha büyük bir zararın engellenebileceğini savundu. Uzmanlar ülkede 'zararlı haşerat' olarak görülebilen kanguruların çitlere ve mahsüllere zarar verdiğini, çiflik hayvanlarına ayrılan gıdaları yediklerini ve zaman zaman insanlara da saldırdıklarını belirtti.

'İNSAN GİBİ AVLAMALIYIZ'

2016 rakamlarına göre ülkede yaklaşık 45 milyon kanguru yaşıyor. Bu, geçen yılın rakamlarına göre 24.13 milyon nüfusu olan kıtada yaşayan insan sayısının yaklaşık iki katı. Adelaide Üniversitesi'nden Profesör David Paton ülkenin ekolojisi için kanguru avını herkesin desteklemesi gerektiğini belirterek, "Bu hayvanları avlayacaksak, bunu insan gibi yapmalıyız. Onları çürümeye bırakmamalıyız" dedi. Öte yandan kanguru etinin yağsız ve sert olması nedeniyle mutfaklarda kanguru tercih edilmiyor.

Haberin Devamı

Ülkede 2010'da 27 milyon olan kanguru nüfusu, yiyeceklerin artması sonucu 6 yılda 19 milyon arttı..