Gazete Vatan Logo

‘Zehir temizlendi, yeni ufuklara yelken açıldı’

Söğüt’teki şenliklere katılan Başbakan Yıldırım, “Gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara sesleniyorum, asla kazanamayacaksınız” dedi

‘Zehir temizlendi, yeni ufuklara yelken açıldı’

Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik’te 736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı. Kayı Boyu’nun bir evladı olduğunu, Erzincan’ın Kayı köyündeki komşularından selam getirdiğini ifade eden Yıldırım özetle şunları söyledi:

“Ne mutlu bize ki Ertuğrul Gazi bilgeliğinin 7 asır önce bu topraklarda bıraktığı bu tohum, bugün halen bölgesiyle üç kıtayı serinleten bir çınar olma haşmetini koruyor. Söğüt, yüzyıllar boyu üç kıtada adaletle hükmeden devletimizin hareket noktasıdır. Atalarımız Söğüt’te yurt kurmuş, bayrak dalgalandırmıştır, dolayısıyla kuruluşun mekanı, yurdu, vatanı bu topraklardır. 736 senedir ilahi bir name gibi semaya yükselen bereketli bir tohum gibi toprağa kök salan işte bu devlet, bilgeliği bugüne kadar bizi adalet ve kardeşlikte birleştirdiği gibi bundan sonra da buluşma adresimiz olacak. Gönül bağlarımızı daha da güçlendireceğiz, birliğimize kast eden, gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara Söğüt Meydanı’ndan sesleniyorum, asla kazanamayacaksınız. Bu milleti, kardeşliğini asla bozamayacaksınız. Bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz, bu ezanları asla susturamayacaksınız.”

Haberin Devamı

‘Gelecek kuşaklara bırakıcaz’

“Ecdadımızın bize bıraktığı bu mübarek toprakları geçmişteki bütün birikimle, tecrübeyle geleceğe, gelecek kuşaklara bırakacağız. Bu güzel ülkeyi muasır medeniyetlerin ötesine geçirmek, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği o hedeflere ulaştırmak için var gücümüzle 80 milyon vatandaşımızla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. İhanet odaklarının saldıkları zehri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere, ufuklara yelken açmıştır. Ekonomide, hukukta, demokraside kendine büyük hedefler koyan ülkemizi hiç ama hiçbir güç asla durduramayacaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan, fitne peşinde olanlara bu millet asla fırsat vermeyecektir. Nerede mazlum varsa onun yanındayız, nerede zulüm, vahşet varsa onun da karşısındayız. Biz ecdadımızdan bu mirası devraldık, bundan böyle de aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

İhracat çağrısı

Başbakan Yıldırım, Eskişehir’de sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım, “Bizim de üstünlüğümüz var. Bulunduğumuz coğrafya, yetişmiş dinamik insanımızdır. O kaynaklar gelir, geçer tükenir ama dinamik nüfusunuz varsa, kadariniz olan coğrafyanız varsa, asırlar boyu medeniyetlerin buluştuğu bir yerse, o zaman bizim konumumuz gazı olan, petrolü olanlardan daha üstündür. Buna göre de orta uzun vadeli planlarımızı yapıyoruz. Hedef doğru ekonomi politikaları ile akılcı yatırımlarla geleceğimizi, gelecek kuşakların hayatını garanti altına almak. Bizim ihracatı artırmamız lazım. Başka çaresi yok. 55 bin ihracatçı yetmez. Çok daha fazla olması lazım. İki tane açığımız var. 1. Cari açık. 2. Bütçe açığı. Bu iki açığı sürdürülebilir hale getirmemizin iki yolu var. Bir tanesi ihracatı artırmak, diğeri üretim içinde yerli payını artırmak.”