Gazete Vatan Logo

"Türkiye dünyanın merkezi"

Başbakan Yıldırım, "Türkiye dünyanın merkezi olmayı hak ediyor. Bu coğrafya asırlar boyunca medeniyetlerin buluştuğu yerse bizim konumumuz gazı, petrolü olanlardan üstündür" dedi.

"Türkiye dünyanın merkezi"

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir'de STK ve iş dünyası temsilcilerine hitap etti.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"Eskişehir 15 Temmuz darbe girişiminde çok önemli rolü vardı. Cumhurbaşkanı inin meydanlara dedi, indiniz."

Türkiye dünyanın merkezi

"Hem Balkanlar coğrafyası hem Kafkaslar coğrafyası, bütün değişik etnik grupların bir araya gelip buluştuğu yer burası, Eskişehir. Nabi Bey'in bakanlığı döneminde burası Türk dünyası başkenti olarak 2013 senesi boyunca kabul edildi ve birçok etkinlikler yapıldı. Dünyanın merkezindeyiz. Bu da nereden çıktı demeyin. Dünya küre, parmağınızı nereye koysanız orası dünyanın merkez. Avustralya'ya parmağınızı koyun 5 saat gidin sağa sola hiçbir yere varamazsınız ama Türkiye'de Eskişehir'e parmağınızı koyun, 3 saat uçarak 56 ülkeye ulaşırsınız.

Türkiye dünyanın merkezi olmayı hak ediyor. Bu coğrafya asırlar boyunca medeniyetlerin buluştuğu yerse bizim konumumuz gazı, petrolü olanlardan üstündür.

Küresel yatırımcılar açısından çekim merkezi olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Karamsal olmaya gerek yok ülkemizin karşı karşıya kaldığı bütün tehditleri biliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde üç dört terör örgütüyle uğraşan, buna bir de darbe koyun ülke yok! Başka ülke olsa ayakta kalamazdı.

Ne yapacağız? Daha çok üreteceğiz, daha çok çalışacağız. Ülkemize güveneceğiz.

Bizi aşağı çekmeye çalışanlar geçmişte oldu bundan sonra da olacak.

Amerika'ya Avrupa'ya son nesil, lokomotif yapıyor. Tank yapıyor. Yapacak. Çünkü, 60'lı yıllarda ilk otomobili yapan Eskişehir. Eskişehir raylı sistemlerde, havacılıkta ön plana çıkıyor. Sanayide, eğitimde ön plana çıkıyor. Eskişehir tarih ve kültür şehri. Osmanlı'nın hazırlandığı ve 7 asra yakın, 3 kıtada hüküm sürdüğü topraklar bu topraklar."