Gazete Vatan Logo

Türk fuarlarına ihtiyaçları var

Avrupa’nın Türk fuarlarına ihtiyacı olduğunu belirten TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Müdürü İlhan Ersözlü, 2018 yılında yapılan fuarlara ziyaretçi ve katılımcı sayısının yüzde 10 artacağını söyledi

Türk fuarlarına ihtiyaçları var

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye’de 40’a yakın şehirde çeşitli sektörlerde fuarların hazırlandığına dikkat çekti. Son günlerde Almanya ile ilgili gelişmelere değinen Ersözlü, “Almanya ile yaşadığımız siyasi olaylar fuarlarımızı hiçbir şekilde etkilemedi. Yalnızca Almanya’ya değil, Avrupa bazında baktığımızda da böyle. Önümüzdeki hafta Almanya’da düzenlenecek sanayi fuarına gideceğiz. Bazı şeyler yaşanmış olsa da Almanya’nın da Avrupa’nın da Türkiye’ye ihtiyacı var” yorumunu yaptı.

Önümüzdeki hafta İstanbul’da spor fuarı açacaklarının da bilgisini veren Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

% 10 artış olacak

“Türk fuarcılık sektörü 2017’yi büyümeyle kapatacak. Geçen yıla göre bu yıl ziyaretçi sayısında yüzde

10 civarında büyüme bekliyoruz. Katılımcılarda da yüzde 10-12 bandında bir büyüme bekleniyor. 2018 yılında da fuarlarımız Türkiye’nin ekonomik performansına paralel şekilde büyüyecek. Ekonomik göstergelere bakarak Türkiye ekonomisinin önümüzdeki yıl büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu gelişmelere istinaden fuarlarımızın da büyüyeceğini tahmin ediyoruz.”

Haberin Devamı

Fuar turizmi gelişiyor

bu yıl düzenledikleri fuarların beklentilerini karşıladığını ve fuarların ihracatın artmasına önemli etki yaptığını dile getiren Ersözlü, “Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu’da fuarlara ciddi önem veriliyor. Fuarlar vesilesiyle şehirler dolup taşıyor. Ekonominin çarkları hızlı şekilde dönüyor. Bunun önemini kavramış ülkeler çok ciddi paralar kazanıyor. Türkiye özellikle son 10 yıl içerisinde fuarcılık alanında ciddi bir atağa geçti. Coğrafi konumumuz, finans gücümüz, turizm kaynaklarımız ve genç nüfusumuz bunun en büyük destekçisidir” dedi.