Gazete Vatan Logo

Oyuncular geldikleri yeri unutmasın

Meryem dizisinde avukat Beliz’e hayat veren Bestemsu Özdemir oyunculuğa yeni başlayanları uyarıyor ve “Tek diziyle ünlenip, çevresindekileri unutmasınlar” diyor.

Oyuncular geldikleri yeri unutmasın

Meryem dizisi çok beğenildi. Siz hem bir seyirci hem de oyuncu olarak Meryem’i nasıl bir yere koyuyorsunuz?

Oyuncu olarak hepimizin bambaşka ve derinliği olan karakterleri var, bu nedenle rollerimizi canlandırmak hepimiz için çok keyifli. Seyirci olarak ise güzel bir hikayesi var. Her bölüm bir sonraki bölümle ilgili merak uyandırıyor. Bu nedenle de senaryosu izleyiciyi ekrana bağlıyor. Bu diziyle daha önce canlandırmadığım bir karaktere hayat veriyorum. Bu yüzden benim için önemli Beliz. Ayrıca Beliz, her şeye açık ve farklı tutkuları olan bir karakter. Bu da bana bir oyuncu olarak oyun çeşitliliği sunuyor.

Dizide güçlü ve tuttuğunu koparan bir avukatı oynuyorsunuz. Gerçek hayatınızda da bu şekilde kararlı, güçlü ve tuttuğunu koparan biri misiniz?

Hayatımda attığım adımlarda kararlı duruş sergiliyorum. Güçlü ya da güçsüzüm diyemem. Hayatımızda karşılaştığımız durumlara nasıl tepki verdiğimiz önemli. Bu yüzden de salt güçlü insanlar vardır diyemem. Herkesin kırılma noktaları vardır diye düşünüyorum. Tuttuğumu koparır mıyım, evet. Bunu daha naif ve zamana bırakır şekilde yapıyorum.

Haberin Devamı

Beliz gibi aşk uğruna siz neleri göze alırsınız? Ne kadar cesur veya acımasız olursunuz hiç düşündünüz mü?

Hiç düşünmedim. Beliz’in yaşadıkları çok zor deneyimler. Böyle karmaşık bir durumda insan ne yapar, inanın bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Beliz’in gideceği yolu da merakla bekliyorum.

İnsanlar oyunculukta beni de bir yol haritası olarak görsün istiyorum

İstediğiniz her şeyi elde etmek gibi bir hırsınız var mı?
Hayır, öyle takıntılı ve çok çok hırslı değilim. Bir şeyler olmadığında kısmet, hayırlısı bu değilmiş diyebilen bir insanım. Her şerde bir hayır olduğuna inanıyorum. Bu benim hayat felsefelerimden.
Sizin kariyerinizin başlaması bir tesadüf mü yoksa istekleriniz doğrultusunda atılan bir adım mıydı? Bundan sonrası için istediğiniz neler var?
Küçükken oyunculukla ilgili bir hayalim yoktu. Kendi harçlığımı çıkarmak için başvurduğum fotomodellik tecrübemin devamında teklif aldım. Oyunculuk yapmak ister misin sorusuyla kendimi şu anki yerimde buldum.
İyi ki de evet yaparım demişim ve bu yolda kendime bir yer edinmişim. Bundan sonrası için de çok iyi yerlerde olmak istiyorum. Yaşlandığımda Bestemsu Özdemir diye bir oyuncu vardı diye anılmak ve hatırlanmak istiyorum. İnsanlar oyunculuk anlamında beni de bir yol haritası olarak görsünler istiyorum. Bunun içinde kendimi geliştirmeye çalışıyor ve öğrenmeye devam ediyorum. Umarım karşılığını alırım.
Seksi görünmekle övünmüyorum
Ekranın seksi kadın oyuncuları arasında gösterilmek ve anılmak sizi şaşırtıyor mu veya rahatsız ediyor mu? Siz kendinizi seksi buluyor musunuz?
Her kadın seksi bence. Tavırla, bakışla, duruşla… Ekranın seksi yüzüyüm de diyemem. Böyle anılmak da beni rahatsız etmiyor. Ama hiçbir zaman bunla övünmüyorum da...
Hep kendinizi erkek çocuğuna benzetmişsiniz. Şimdi dişiliğiniz ve görüntünüzden memnun musunuz? Bakımlı ve güzel olma takıntınız var mı?
Takıntılı bir insan değilim. Kendimi erkek çocuğu gibi hissediyorken de, şimdi de iyi hissediyorum ve tadında yaşıyorum hayatı. Fönsüz ve makyajsız dışarı çıkmam diyenlerden de değilim. Her gün setlerde olan bizler için makyaj yapmak ve kendimiz olamamak, başka bir karaktere can vermek zaten zahmetli bir süreç oluyor. Doğallıktan yanayım. O nedenle günlük cilt bakımımı aksatmamaya çalışıyorum. Yerine göre her şeyin olması gerektiğini düşünüyorum.
Modellikle başlayan ve oyunculukla devam eden bu yolculukta “kafam eserse başka mesleğe yönelebilirim” diyor musunuz yoksa kararınız net bir şekilde oyunculuk mu?
Kesinlikli oyunculuk. Aynı zamanda moda tasarımı okuyorum. İlerde bir hobi olarak bunu yapmak istiyorum. Ama net bir şekilde diyebilirim ki; benim mesleğim oyunculuk.
Seyirciye değer verilmeli, istekleri geri çevrilmemeli
Bu sektöre girdiğinizden beri neler öğrendiniz. Sizden sonra gele oyuncular için önerileriniz neler olur?
Geldikleri yeri unutmasınlar. Tek proje ile ünlenip, çevresindekileri unutmasınlar. Oldukları gibi olsunlar. Oyuncuyuz hepimiz, egolarını kenara bıraksınlar. Seyircilere değer versinler, onların isteklerini geri çevirmesinler. Ekip arkadaşlarına da eşit ve saygılı davransınlar. Ve son olarak oyunculuklarını geliştirmek için her gün yeni bir şeyler öğrensinler. Çalışmayı bırakmasınlar.

Haberin Devamı