Gazete Vatan Logo

'Esrar verdik, dövdük'

Dayak ve uyuşturucu skandalından tutuklanan 2 hastabakıdan Hüseyin Hatipoğlu, hastanın birine esrar verdiğini söylerken, diğer hastabakıcı Nusret Er ise şiddet kullandığını itiraf etti

Star TV'deki `Deşifre' programı ekibinden bir muhabirin Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan olumsuzlukları görüntüleyerek yayınlanması ardından savcılık soruşturmasında adliyeye sevkedilep nöbetçi mahkemece `Hastanede bulunan hastalara uyuşturucu satmak ve TCK'nın 96/1-a maddesinde kalan eziyet' suçlarından tutuklanan hastabakıcılar Hüseyin Hatipoğlu ve Nusret Er, mahkemede tüyler ürpertecek itiraflarda bulundu. 3 çocuk babası olan ve 400 YTL aylıkla çalışan hastabakıcı Hatipoğlu, bir hastaya uyuşturucu verdiğini söyledi. Erkek servisinde hastabakıcı olarak görev yaptığını belirten Hatipoğlu, şunları anlattı:

"Bayram Tepe isminde bir hasta vardı. Bayram, yanına gelen şahsı kuzeni olarak tanıttı. Esrar bağımlısı olduğunu söyleyip esrar istedi. Ben de, esrar bulamayacağını hastanede böyle şeyler olmayacağını söyledim. Ancak, Bayram ısrarlarına devam edip esrar bulmamı istedi. Ben de dayanamadım bir içimlik sigarada kullanmak üzere esrar getirdim. Esrarı Kabaktepe Mahallesi'nde birinden satın aldım. Bayram'a verdim. Kendisi de aldığım esrarın ücretini verdi. Ben hastalara eziyet etmedim. Kötü davranmadım."

"İSTEMEYEREK DE OLSA ŞİDDET KULLANIYORUZ"
Tutuklanan diğer hastabakıcı Nusret Er, kimlik tespitinde evli 2 çocuk babası olduğunu ve hastanede arkadaşı gibi 400 YTL aylıkla çalıştığını söyledi. Hastalara kötü muamelede bulunmakla suçlanan Er ise, ifadesinde şöyle konuştu:

"Hastalar ilaç kullandıkları için kendilerini kaldırmak zor oluyordu. Kaldırınca da saldırganlaşıyorlardı. Biz de kendimizi korumaya çalışıyorduk. İstemeyerek de olsa kendimizi korumak amacıyla aşırı olmayacak derecede şiddet kullanıyoruz."

Tutuklanan hastabakıcılarla birlikte Adliyeye sevk edilen, diğer hastabakıcılar Yılmaz Ceray ve Şakir Yılmaz ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SENDİKA: BİZİ ŞAŞIRTMADI
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde ortaya çıkarılan dayak ve uyuşturucu ticareti görüntülerinin kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

Ekranlara yansıyan görüntüleri `işkence' olarak değerlendiren Antmen, sorunun personel eksikliği ile başladığını belirterek, "Hastanenin yatak kapasitesi 500'dür. Ancak 20 Şubat 2007'de yapılan sayıma göre hasta sayısı 650'dir. Bunun yanı sıra, hastanede 25 pikiyatri uzmanı olması gerekirken sayı 19'dur. 250 hemşireye ihtiyaç varken 85 hemşire bulunmaktadır. Böyle olunca, niteliksiz temizlik görevlisi arkadaşlar, hastalara doktor ve hemşirelik yapmaktadırlar. Daha doğrusu yaptırılmaktadırlar" dedi.

Konunun bir an önce üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyen Antmen, hastanelere acil olarak personel takviyesi yapılmaması durumunda buna benzer görüntülerle yeniden karşılaşılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı