Gazete Vatan Logo

Kalleşler Eren’i bu evi gösterirken vurmuş!

Maçka’da PKK’lı teröristlerin bir evden erzak çaldığını gören 15 yaşındaki Eren Bülbül, jandarmaya haber verdi. Eren’in evi gösterdiği sırada teröristler ateş açtı. Çıkan çatışmada Eren ve Astsubay Gedik şehit oldu

Kalleşler Eren’i bu evi gösterirken vurmuş!

PKK’lı teröristlerin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Edinilen bilgilere göre Eren, PKK’lı teröristlerin bir evden erzak çaldığını görünce durumu güvenlik birimlerine bildirdi. İhbar üzerine gelen güvenlik görevlileri Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile polis memuru Namık Öztel, Eren’le buluştu.

Ormandan ateş açtılar

Hırsızlık yapılan tek katlı eve Eren’le birlikte gelen güvenlik güçleri incelemelerini sürdürürken, PKK’lı teröristler ormanlık alandan ateş açtı. Çatışmada Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehit düştü, polis memuru Namık Öztel de yaralandı. Çatışmanın çıktığı bölge ve erzak çalınan ev DHA muhabirleri tarafından görüntülendi.

Çevrede kan izleri...

Ev ve çevresinde uzun namlulu çok sayıda silaha ait boş kovan vardı. Çatışma bölgesinde sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesindeki ilk yardım malzemeleri ve kan izleri dikkat çekti. Terörist grubunun erzak çaldıkları tek katlı evin camlarının kırıldığı, olayda şehit düşen Gedik’e ait kırık gözlük de evin bahçesindeydi.

Haberin Devamı

Maçka bağrına bastı

Eren Bülbül’ün Maçka’daki cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Tüm ilçe kahraman Eren’i son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldi. Türk bayrağına sarılı tabutu polis mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenazenin yapıldığı alana tekbirler eşliğinde getirildi. İlçe meydanında düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı. İlçedeki alana sığmayan çok sayıda kişi de töreni çevredeki binalar ve balkonlardan izledi.

‘Ben de şehit olacağım’ derdi

Eren’in abisi Arif Bülbül, “Televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, ‘Ben de askere gideceğim ve şehit olacağım’ derdi. Gerçekten de oldu” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

BAK BİRİ DEĞİL 80 MİLYON SÖYLÜYOR: Eren iyi ki varsın!

Eren Bülbül’ün “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” diye yazdığı Facebook mesajı yürek dağladı. Twitter’da #ErenİyikiVarsın etiketi, kısa sürede TT oldu.

Ömer’i paylaşmış

Facebook hesabını aktif olarak kullanan Eren Bülbül, 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, Mehmet Akif Ersoy’a ait “Sana dar gelmeyecek makberi (mezar) kimler kazsın? ‘Gömelim gel seni tarihe,’ desem sığmazsın” dizelerini yazdı. Bülbül’ün paylaştığı Halisdemir görselinde ise “Mehmedim sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de” ifadesi yer aldı.

İşte katil!

Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı zanlıların ismi belli oldu. Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre teröristlerin isimleri “Türk Tarık” kod adlı Barış Öner ve “Cudi Zaza” kod adlı Mehmet Yakışır. İki terörist, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde eylem yapıyorlar ve PKK’nın bölge sorumlusu olarak biliniyorlar. Barış Öner, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu ‘Terör Arananlar Listesi’nde yer alıyor. Yeşil listede yer alan Artvin’in Şavşat ilçesi nüfusuna kayıtlı Öner için belirlenen para ödülü ise 1 Milyon TL. Barış Öner, geçtiğimiz yıl 25 Ağustos tarihinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin’in Şavşat ilçesindeki konvoyuna saldırı düzenlenmesi emrini verdiği ve bizzat yönetti.

Haberin Devamı

‘Alçaksınız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden, “15 yaşındaki bir çocuğa kurşun sıkacak kadar alçaksınız. Hain terör saldırısında şehit düşen Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’e rahmet diliyorum” paylaşımında bulundu.

15’lileri Çanakkale’de kaldı mı sandınız!

Bazı Facebook kullanıcıları Eren Bülbül’ün meşhur “15’liler” türküsünde de geçen, Çanakkale’de savaşan genç askerlere benzetti. Çanakkale Cephesi, sanki bir ölüm değirmeni gibiydi. İş o hale gelmişti ki takviye kuvvet için Sultan V. Mehmed Reşad lise öğrencilerini de cepheye çağırmıştı. İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Manisa, Adapazarı, İzmir, Aydın, Muğla, Tokat ve Konya başta olmak üzere onlarca ilden binlerce çocuk okullarını yarıda bırakarak cepheye koştu. Yaklaşık 70 bin orta öğretim çağındaki çocuk şehit oldu. Anadolu’da yakılan ‘Hey On beşli On beşli’ adlı türküde de bu kahramanların hikayesi çok acı ve dramatik bir dille anlatılır. Türküde sözü edilen “15’liler” 1315 doğumlulardır. İşte o türkünün ilk dizeleri...

Haberin Devamı

- Hey on beşli on beşli

Tokat yolları taşlı

On beşliler gidiyor

Kızların gözü yaşlı