Gazete Vatan Logo

10 gün tatil sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatılmasının turizm için hayırlı olacağını belirterek, “Turizmdeki açığı kapatma fırsatı verir. Salı günü karar verilecek” dedi

10 gün tatil sinyali

Turizmciler Kurban Bayramı tatilinin uzamasını beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘10 gün’ sinyali geldi. Erdoğan, 10 günlük bayram tatilinin hayırlı olacağını söyledi, Cuma namazı çıkışında Kurban Bayramı tatiliyle ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80’i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki Salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım da konuyla ilgili olarak, “Bu konuyu Salı günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapacağımız Bakanlar Kurulu’nda değerlendireceğiz. Oradan bir karar çıkacak. Her iki alternatif de değerlendirilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan, şöyle devam etti:

1 milyon kişi tatile çıkar

“Toplumun bir kesimi çalışmaya devam edelim diyor, bir kısmı tatili uzatalım diyor. Her ikisinin artısı eksisi düşünülecek Salı günü karar verilecek. Benim şahsi fikrim olmaz. Bakanlar Kurulu ne karar verirse o kararı uygularız. Şahsi fikirler ile ülke yönetilmez.”

Turizmciler, bayramdan önceki Pazartesi, Salı ve arefe gününü kapsayacak şekilde 26 Ağustos Cumartesi gününden 4 Eylül Pazartesi gününe kadar 10 günlük tatil öneriyor. Kurban Bayramı’nın 10 gün olması durumunda Türkiye’de 1 milyon kişinin tatile çıkması ve 1 milyar liralık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Yüzde 100 doluluk

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, sahil bandındaki tesislerde Kurban Bayramı rezervasyonlarının yüzde 80’leri aştığını açıkladı. Ulusoy, bayram tatillerinin sektöre ciddi hareketlilik sağladığını söyledi. Bu Kurban Bayramı tatili dolayısıyla rezervasyonlarda ciddi artış olduğunu kaydeden Ulusoy, özellikle Antalya’da Side, Alanya, Manavgat, Belek ve Kemer, Ege Bölgesi’nde Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turlarının ön plana çıktığını belirtti. Zafer Bayramı dolayısıyla 30 Ağustos’un resmi tatil olduğunu, hemen sonrasındaki günün Kurban Bayramı arifesi olduğunu hatırlatan Ulusoy, 28 ve 29 Ağustos’un tatile eklenmesinin son dakika rezervasyonları olumlu etkileyebileceğini vurguladı. Bayram tatilinin yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle birçok kişinin tatilini erken rezervasyonla aldığını kaydeden Ulusoy, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu nedenle bayram rezervasyonları belli seviyeleri yakalamış durumda. Tatil planını erken rezervasyon döneminde yapma fırsatı bulamayan vatandaşlarımız da şu anda acentelerimiz kanalıyla rezervasyon yaptırıyor. Şu anda sahil bandında yer alan tesislerde doluluk oranı yüzde 80’leri aşmış durumda. Kurban Bayramı ile birlikte doluluk oranının yüzde 100’e ulaşacağı düşüncesindeyiz.”