Gazete Vatan Logo

Manisa'ya dev yatırım!

Manisa'da 2005 yılından bu yana havlu radyatör üretiminde faaliyet gösteren Sanpan Şirketi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı yeni fabrika ile üretimini ikiye katlayacak. 20 milyon Euro'luk yatırımın 2018'de faaliyete geçmesi planlanıyor.

Manisa'ya dev yatırım!

İsviçre'nin köklü firmalarından Zehnder Group AG şirketlerinden Sanpan Isıtma Sistemleri Sanayi ve Ticaret, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 kısımda 20 milyon Euroya mal olacak yatırımın inşaatı için Sipil Group ile protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Sanpan Genel Müdürü Orçun Özelmas ve Zehnder Group AG İcra Komitesi Üyesi Thomasz Juda Manisa'daki yeni yatırımlarıyla üretim kabiliyetini ve kapasitesini arttırarak başta Türkiye ihracatının ve istihdamının arttırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ve ayrıca uluslararası platformda firmalarının rekabet gücünü yükseltmeyi arzuladıklarını belirtti. Orçun Özelmas, 2005 yılından bu yana 220 kişilik istihdamla 7 bin metrekare alanda havlupan üretimi yaptıklarını belirterek, 17 bin 500 metrekare olarak planlanan yeni fabrika ile üretimlerini ikiye katlayacaklarını söyledi. Orçun Özelmas, fabrikanın 8 ay içerisinde tamamlanmasını ve 2018'de faaliyete geçmesini hedeflediklerini belirtti.

Sipil Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuran Bayraktar sözleşme töreninde yaptığı konuşmada Türkiye için üretim ekonomisinin önemine değinerek, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin nitelikli, kaliteli ve ekonomik altyapı olanaklarının yerli ve yabancı doğrudan yatırımcılar için önemli bir çekim merkezi oluşturduğunu belirtti. Sipil Group'un 33 yıldır Türkiye'nin her köşesinde 200'e yakın endüstriyel tesisin anahtar teslimini yaptığını kaydeden Bayraktar, üretim ekonomisine katkıda bulunmanın gurunu yaşadıklarını vurguladı.

Haberin Devamı