Gazete Vatan Logo

Mustafa Akaydın: ‘Sözlerimin arkasındayım’

Mustafa Akaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik açıklamaları dolayısıyla haksız bir linç girişimi ile karşı karşıya olduğunu, ancak sözlerinin arkasında durduğunu ifade etti.

Mustafa Akaydın: ‘Sözlerimin arkasındayım’

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik açıklamaları dolayısıyla haksız bir linç girişimi ile karşı karşıya olduğunu, ancak sözlerinin arkasında durduğunu ifade etti. Darbe girişimi sırasında şehit olanları saygıyla andığını, onların şehit olmalarına yol açan her türlü odağı nefretle kınadığını aktaran Akaydın, “Tabii ki 15 Temmuz FETÖ’nün bir darbe teşebbüsüdür” dedi. Akaydın şöyle devam etti:

‘Şehadete davetiye’

“Soruyorum; neden polis güçleri dururken, özellikle Boğaziçi Köprüsü’nde sokağa sivil halk yönlendirilmiştir. 250 kahramanımızın şehadetine devlet tarafından davetiye çıkarılmış olmamış mıdır? Devlet bunun hesabını vermelidir, verecektir.”

‘Tiyatro’ izahı

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili kullandığı “tiyatro” ifadesinin çok eleştiri aldığının ifade edilmesi üzerine de Akaydın, “Bu olayın klasik darbe teşebbüsüne uymayan tarafları var. Ben buna tiyatro diyorum. Saat 14.20’den itibaren MİT’e giden duyumlar var, aylar öncesinden yazılar var, bunlar tiyatro değil mi? Bunları açıklayın” dedi.

Haberin Devamı

Akaydın, “Ben, bu şehitleri, ellerinde bir bıçak bile yokken Boğaziçi Köprüsü’ne çıkarıp darbecilerin önüne atan ve bunların şehit olmasına neden olan siyasilerden hesap soruyorum. Neden polis gücünü çıkarmadınız da bu insanları buraya attınız. Bunu sormak benim görevim. Sonuna kadar söylediklerimin arkasındayım, söyleme de devam edeceğim” diye konuştu.

‘O gezide Kadir Topbaş da vardı’

Akaydın, 17-25 Aralık döneminde Pensilvanya’ya gittiği yönünde iddialar bulunduğunun hatırlatılması üzerine, söz konusu tarihten aylar önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak TUSKON’un davetliyle bir grup siyasetçi ile Washington’a gittiğini anlattı. Bu gezi sırasında işadamları ve senatörlerle bir araya geldiğini, gezide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da olduğunu anlatan Akaydın, “Sayın Fetullah Gülen’den davet gelirse ziyaret etmek isterim” şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine de “Aynen. Çünkü o zamanlar onlar, ‘Fetullah Gülen Hoca Efendi’ diyorlardı, ben de kibarlık olsun diye ‘Sayın Fetullah Bey’ dedim” diye konuştu.

Haberin Devamı