Gazete Vatan Logo

Çok stratejik yatırım

Erdemir, Türkiye’de üretilmeyen yüksek katma değerli çeliklerin üretimine yönelik ısıl işlem tesisi kurmak için harekete geçerek çok stratejik bir yatırıma imza attı

Çok stratejik yatırım

OYAK Maden ve Metalürji Grubu çatısı altında yeni bir büyüme dönemine adım atan Erdemir, Türkiye çelik sektörünün ihtiyaç duyduğu yeni yatırımların müjdesini verdi. Türkiye’de üretilmeyen yüksek katma değerli çeliklerin üretimine yönelik ısıl işlem tesisini kurmak için harekete geçen şirket, ülkemizin en önemli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniş malzemeler üretimi için de çalışmalara başladı. İki yıl içerisinde hayata geçmesi planlanan bu yatırımla Erdemir, yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dâhil edecek. Yapılacak tesis Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak.

Erdemir, bir diğer önemli yatırımı 2. Galvanizleme Hattı’nı da 2018 yılının ilk yarısında devreye alacak. 350 bin ton kapasiteli bu hattın işletmeye alınmasıyla birlikte, ülkemizin en önemli katma değerli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniş malzemeler Türkiye’de üretilir hale gelecek. Otomotiv, beyaz eşya ve yapı sektörü ağırlıklı olmak üzere Türk imalat sanayisi galvanizli geniş malzemelere yurt içinden ulaşabilecek.

Haberin Devamı

İhracat yüzde 57 arttı

Yılın ilk altı ayında 0.6 milyon ton uzun, 3.8 milyon ton yassı olmak üzere toplamda 4.4 milyon ton nihai ürün üreten Erdemir, yılın aynı döneminde 0.6 milyon ton uzun ve 3.7 milyon ton yassı ürün satışı gerçekleştirdi. İhracatını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 arttıran Erdemir, yılın ilk yarısında 44 ülkeye 0.8 milyon ton ihracat gerçekleştirdi. Şirket, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 2.4 milyar dolar satış geliri elde etti.

İhtiyaca bakıyoruz

OYAK’ın grup şirketleriyle birlikte sağlam adımlarla büyüdüğünü söyleyen OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, Türkiye ekonomisinin cari açıkla mücadele, yatırım ve istihdam ihtiyacı doğrultusunda hareket ettiklerini, bu vizyoner yaklaşımın, gruba başarı getirirken ülke ekonomisinin geleceğine de katkı sağladığını belirtti.

Stratejik yatırım

OYAK Maden ve Metalürji Grubu Başkanı Ömer M. Baktır, “Bu büyük yatırımın grubumuza finansal ve operasyonel başarı olarak yansıyacağına, aynı zamanda Türkiye çelik sanayisinin uluslararası pazarlardaki gücünü artıracağına inanıyorum. Erdemir’in stratejik yatırımları devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Gerekeni yapacağız

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Yüksek katma değerli ve Türkiye’de üretilmeyen ürünlere yönelik stratejik yatırımlarımızla, sanayimizin geleceğini destekliyor, güçlendiriyoruz. Ülkemizin küresel rekabette öne çıkması için üzerimize düşeni yapacağız” yorumunu yaptı.