Gazete Vatan Logo

Teklifimiz makul ‘Evet’ bekliyoruz

5.1 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren zam pazarlığında, sendikalar taleplerini Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na iletti ve 14 Ağustos’u beklemeye başladı. Memur-Sen Başkanı, “Evet teklifinizi kabul ediyoruz denİLmesini bekliyoruz” dedi

Teklifimiz makul  ‘Evet’ bekliyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümete sundukları zam oranının makul olduğunu ve kabul görmesini beklediklerini söyledi. 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile

1 milyon 900 bin memur emeklisinin maaşına 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 4. dönem toplu görüşme sürecinin 1 Ağustos’ta başladığını hatırlattı.

Görüşmelerin 7 Ağustos’a kadar hizmet kollarına ait tekliflerin komisyonlarda ele alınmasıyla devam ettiğini belirten Yalçın, Salı günü itibariyle genel tekliflerin görüşülmeye başlandığını bildirdi.

Hükümetin kamu görevlileri ve memur emeklileri için belirlediği zam teklifini

14 Ağustos’ta kendilerine sunacağını hatırlatan Yalçın, “Biz,

14 Ağustos’ta hükümetin ‘Evet’ demesini bekliyoruz. Teklifimize karşılık bir teklif sunulması yerine ‘Evet sizin teklifinizi kabul ediyoruz’ denİLmesini bekliyoruz. Çünkü Memur-Sen olarak sunduğumuz teklifler makul teklifler” ifadelerini kullandı.

4/C sorunu çözülsün

Yalçın, teklifleri arasında 4/C’liler, 4/B’lilerin kadroya alınması ile kamuda memur işi yapan işçi statüsündekilerin durumunun ele alınmasının da bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bu tekliflerimizi önceki toplu sözleşme masasına da taşımıştık. Orada, üzerinde çalışılacak denilerek hükme bağlanmıştı. Bu teklif yıl içerisinde çalışıldı. Bütün taraflarla Devlet Personel Başkanlığı’nda kurulan komisyonlarda görüşüldü. Kamu Personeli Danışma Kurulunda yeteri kadar gündeme geldi. Onun için bu teklifleri tekrar çalışmaya gerek yok. 4/C ve 4/B’liler ile kamuda memur işi yapan işçi statüsündekilerle ilgili teklifimizin kapsamını ve maliyetini kamu biliyor. Bu konuda daha fazla çalışma yapmaya gerek yok. Artık kararın verilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

Memur-Sen ne istedi?

Memur-Sen, 3 alternatifli teklifte bulundu. İlk teklifte, 2018’in ilk 6 ayında yüzde 10, ikinci 6 ayında yüzde 6 zam öngörülüyor. İkinci teklifte, taban aylığa 75 lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına birinci 6 ayda yüzde 7, ikinci 6 ay yüzde 7 zam talep ediliyor. Son teklif ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci 6 ayda yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 6 zam talebini içeriyor.

Haberin Devamı