Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında "16 Nisan'da alınan yüzde 51,4 AK Partinin oyu değildir. Aynı şekilde hayırcıların aldığı oy da sadece CHP'nin oyu değildir. Yüzde 48,6.. Onlar bu oyun kendilerinin olduğunu sanıyor. Onlara cevabı 2019'un Mart'ında vereceğiz" dedi.

"AK Parti demek Türkiye demektir" diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

20 yıl önce birisi size gelip denizin üzerine böyle bir havalimanı yapılacak dese inanır mıydınız? Biz yaptık, sizlerin de hizmetine sunduk. Biz, CHP zihniyeti gibilerin akıllarının alamayacağı işleri ülkemizde gerçekleştirdik. Onların hayallerinin bile ulaşamayacağı yere elhamdülillah ulaştık.Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Asıl bundan sonra yapılacaklar üzerinde kafa yormalıyız. Milletvekillerimizi, bakanlarımızı, bürokratlarımızı çalıştırmalıyız.

AK Parti teşkilatlarımız, 16 yıllık parti, 15 yıllık iktidar dönemimizde durmaksızın, dinlenmeksizin kesintisiz bir mücadele içerisinde olduk. Bu süreçte elbette yolda kalan, yolunu şaşıran arkadaşlarımız da oldu. AK Parti'nin en önemli özelliği kendini yenileyebilme özelliğinin olmasıdır.

Haberin Devamı

ZAFER İÇİN MUTLAKA 50+1 OY ALMAMIZ GEREKİYOR"

16 Nisan halk oylaması ile önemli bir başarıyı yakaladık. Artık yüzde 49.9 bile alsanız başarılı sayılamayacaksınız. Netice ve zafer için mutlkaka yüzde 50+1 oy almamız gerekiyor. Buna hazır mıyız? Rahat icraat yapabilmek için Meclis'te de büyük çoğunluğa sahip olmak gerekiyor. Biliyorum yandınız, piştiniz. Biliyorsunuz; Yandım, piştim ama oldum. Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis'te de güçlü bir çoğunluğa sahip olabilmek büyük önem arzediyor. Şayet birlikte yaşadığımız seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019'da işimiz gerçekten çok zor. Şunu unutmayın

"AK PARTİ DEMEK TÜRKİYE DEMEKTİR"

Şunu unutmayın; AK Parti demek Türkiye demektir. AK Parti zaafa uğrarsa Türkiye uğrar. AK Parti diğerlerinden farklı olarak sürekli kendini ileri taşıyabilen tek partidir. Metal yorgunluğu sadece şahsımın değil milletimin de tespitidir. 16 Nisan'da alınan yüzde 51,4 AK Partinin oyu değildir. Aynı şekilde hayırcıların aldığı oy da sadece CHP'nin oyu değildir. Yüzde 48,6.. Onlar bu oyun kendilerinin olduğunu sanıyor. Onlara cevabı 2019'un Mart'ında vereceğiz. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Buna hazır mıyız? 2019 seçimleri öncesinde teşkilatlarımızdan başlayarak partimizde ciddi bir yenilenmeyi, değişimi hayata geçirmekte kararlıyız. AK Parti'nin belirli kişilerin, grupların tasallutuna girmemesi için bu değişimi en sağlıklı şekilde yönetmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

'GİRESUN'A BU ORANLAR HİÇ YAKIŞMAZ"

Kardeşlerim, bizler Cumhurbaşkanlığı seçiminde burada yüzde 66 oy aldık. Fakat, 1 Kasım 2016'da bu oy yüzde 63'e düştü. Referandumda yüzde 61'e düştü. Ben diyorum ki, Giresun'a bu oranların hiçbiri yakışmaz. 2019'da Giresun'un sandıkları patlatması gerekir. Bunun için de gerçekten çok terlememiz, çok çalışmamız gerekiyor. Yapmamız gereken, kapı kapı dolaşacağız. Gurur, kibir bize yakışmaz. Gurur, kibir, Allah'a aittir. Biz mütevazı olacağız. Bizim bakanımız mütevazı olacak. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz mütevazı olacak. Makamı güçlü kılmaktır aslolan. Makamdan güç almak değil. Makamda güç alarak yoluna yürümeyi düşünüyorsan, geldiğin gibi bu millet seni göndermesini bilir.

Haberin Devamı

"SON ZAMANLARDA GERİLEME YAŞANDIYSA...

Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin önünde tutan hiç kimse AK Parti'de yöneticiliğe talip olamaz.

CHP LİDERİNE SERT TEPKİ

Türkiye tarihinin en önemli istiklal ve istikbal mücadelelerini verirken maalesef içerden de saldırı altındadır. Anamuhalefetin başındaki zat, Türkiye düşmanlarının ağzıyla konuşarak, onların istedikleri gibi davranarak adeta ülkesine karşı savaş açmış durumdadır. Yatırımcılara ve turistlere adeta "Türkiye'ye gelmeyin" diye yalvaracak, "Sadece CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gelin" diyecek kadar seviye kaybına uğramış.Güvenlik yok diye açıklama yapıyor. 29 gün yürüdün . Güvenliği sağlayan kim, bu hükumet . Yürüyüş için izin verilmeyebilirdi, verildi. Bizim özgürlük anlayışımız bu.

Haberin Devamı

YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE'YE GELİYOR...

Türkiye'nin kurtuluşu 2023 hedeflerimize ulaşmaktan geçiyor. Yabancı yatırımcı kaçmıyor, geliyor. Çünkü Türkiye güven ülkesi.