Gazete Vatan Logo

‘İzmir’deki grevi hallet sonra adaleti konuşalım’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Focus dergisindeki sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı, “Yazıklar olsun. Ankara’dan İstanbul’a yürüdün. Senin güvenliğini kim aldı?” diye sordu. Erdoğan, İzmir’de belediye işçilerinin adalet aradığına dikkat çekti, “Sen orayı bir hallet” dedi

‘İzmir’deki grevi hallet sonra adaleti konuşalım’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde halka hitap etti. “15 yıl içinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz nokta çok farklı. Artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda” diyen Erdoğan, özetle şöyle devam etti:

Burs ve kredi müjdesi

“Aşık olan, dertli olan bir şeyler yapar. 270 bin derslik yaptık, mevcut dersliklerin üstüne. Biz öğrenci sayısını 30’a indireceğiz dedim. Tüm Türkiye’de 30’a inmiş vaziyette. 20’li sınıflar da var. Daha iyi olacak, bunu da yeterli bulmuyoruz. Şu anda öğrencilere burs veriyoruz. Yeni eğitim ve öğretimde burs ve krediler de artacak, lisansüstü doktora, onlar da artacak. Üniversitelerimizde kalite artacak.”

‘Yazıklar olsun’

“Biz gelmeden önce Türkiye’de, sağlıkta hastayı bir yerden bir yere alıp gitmek ölümdü, ölüm. Biz Trabzonlu Kanuni’nin torunuyuz. Sosyal adalet bizde var, bizde onun gereğini yapıyoruz. Sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Ankara’dan çıktın İstanbul’a kadar yürüdün senin güvenliğini kim aldı. O kadar vatandaşa zulmettin, güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı ya. Hala sözde adalet derken, senin İzmir Büyükşehir Belediyende grevler var. Orada işçiler adalet arıyor, sen orayı bir hallet de ondan sonra adaleti konuşalım. Adalet, duygusal değildir. Adalet, hissi değildir. Adalet, yürek ister, yürek ve adalet sorumluluk ister. Biz bununla bu yoldayız. FETÖ’cüyü, PKK’yı, DEAŞ’ı korumak için sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun sana. Hastayım diye yargı onları bıraktı, hasta olan yürüyor nasıl oluyor bu iş. Bunları iyi tanıyalım.”

Haberin Devamı

Almanya eleştirisi

“Ne yazık ki Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Seçimden dolayı birisi bir tarafa, birisi bir tarafa vuruyor. Biz yolumuza gidiyoruz. Atacağımız bu adımlarla Türkiyemizi çok daha farklı bir konuma getiriyoruz, getireceğiz.”

‘Emperyalist güç vardı’

“Geziciler çıktı meydana, dolaştılar. Zannettiler ki, Gezicilerle biz Türkiye’yi bitiririz. Arkasında emperyalist güç vardı. 11-12 ağaç bir başka yere taşınıyor diye kıyamet koparıyorlardı. Halbuki biz iktidarımız dönemimizde 2.5 milyar ağaç diktik. Şu anda Anadolu’nun yollarında gördüğünüz fidanlar var ya, onları hep biz diktik.”

Haberin Devamı