Gazete Vatan Logo

‘Değişiklik şart, defolu kişilerle yürütemeyiz’

AK Parti’de metal yorgunluğu gördüğünü yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişiklik yapmak durumundayız. Bu konuda kararlıyım” dedi

‘Değişiklik şart, defolu kişilerle yürütemeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rize’de AK Parti Genişletilmiş Rize İl Divanı Toplantısı’nda partisine çarpıcı mesajlar verdi. Değişimin işaretini veren Erdoğan, AK Partili Ayhan Ogan’ın tepki toplayan “Yeni bir devlet kurduk” çıkışıyla ilgili de konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘Havasından geçilmiyorsa...’

“Teşkilatların bir kısmında metal yorgunluğu gördüğümü ifade ettim. Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişiklik yapmak durumundayız. Bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Belde seçimlerinden başladık. Şimdi ilçe ve il seçimleri var. Bununla neyi anlatmak istiyorum, kardeşlerim koltuklara getireceğimiz arkadaşlarımızın isimleri değil. O isimlerin acaba halkla iletişimi nasıl? Aslolan bu. ‘Ben belediye başkanıyım’ havasından geçilmiyorsa yandık. ‘E ben bakanım’, yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol.”

‘Bencillik batağında’

“Öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimize de ‘Sen kenarda dur’ diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine açacağız. Bu kapı kusura bakın şu anda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. İlk etapta teşkilatlarımızdaki değişiklik sıkı tutmak zorundayız. Şu bakanın, şu milletvekilinin, filanda grubun yapının adamı değil davanın adamı olması şart. Davası olmayan, bulunduğu yerde milletimizi kucaklamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz. 15 20 -25 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur.”

Haberin Devamı

Ayder’i rezil ettik

“Dertleşirken il teşkilatında yaylaları konuştuk. Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik rezil ettik. Başkan öyle olmaz değil mi? Haşemoğlu’yla konuştuk o da hak veriyor. Buralar üzerinde devlet olarak da özellikle duracağız ve özellikle durmak suretiyle Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşümle inşallah şanına yakışır bir hale getireceğiz. Bugün İçişleri Bakanımızla da Uzungöl’ü konuştuk. Aynı değişimi de Uzungöl’de yapmamız lazım. Bunu yaptığımız anda ben inanıyorum ki buraya gelenlerin sayısı çok ama çok fazla olacak. Rize’de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Buraya gelenler nasıl kaçacağım diye düşünüyor. Rizeli hemşerilerimiz bu adımları atarsa Rize çok daha fazla turist çekecek.”

Haberin Devamı

‘Başka hiçbir devletimiz yok

“Bu dörtlü AK Parti’nin manifestosudur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin? Hepsi hikâye. Ben size partinin genel başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak manifestomu söylüyorum. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bunu da başaracağız.” diye konuştu.