Gazete Vatan Logo

Rize’de 2019 çağrısı

Memleketi Rize’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimleri için, “İnşallah sizlerle el ele, omuz omuza vermek suretiyle 2019’da çok daha farklı bir netice bekliyoruz” dedi

Rize’de 2019 çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere önceki gece helikopterle memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine gitti. Erdoğan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak eşlik etti. Erdoğan’ı, Güneysu merkezde çok sayıda kişi karşıladı.

Burada halka seslenen Erdoğan, ana-baba ocağında hemşehrileri ile tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Çay hasat mevsiminin bereketli olmasını temenni eden Erdoğan, gün boyunca Malatya’da açılış töreni yaptıklarını, öncesinde İstanbul’da önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

‘Niye bir numara olmadı?’

Ana-baba ocağında 2-3 gün, Rize ve Trabzon’da olacağına değinen Erdoğan, “Herhalde Rize ve Trabzon’da bize bir dinlenme fırsatı verirsiniz. Buraya gelmişken Rize Havalimanı’nın çalışmalarını da bir yerinde gidip kontrol edeceğiz. Trabzon’daki çalışmaları inşallah ilgili bakan arkadaşlarımla beraber kontrol edeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, bir kişinin “Başkanım Rizespor’a da bir el at” sözleri üzerine yöre şivesi ile “Karışturma orayi” dedi.

Haberin Devamı

Hafta içi Ankara’ya döneceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “İnşallah sizlerle el ele, omuz omuza vermek suretiyle 2019’da çok daha farklı bir netice bekliyoruz. Şunu da açık söylüyorum. Güneysu niye bir numara olmadı? Rize niye bir olmadı Türkiye genelinde? Bunu istemekte herhalde Cumhurbaşkanınınızın hakkıdır değil mi?”

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, ardından Merkez Mahallesi’ndeki evine geçti. Erdoğan dün ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Güneysu Konakları inşaat alanında incelemelerde bulundu.

2019’da üç seçim var

2019’da üç seçimin birden yapılması bekleniyor. Anayasa Değişikliği kanununun geçici 21. Maddesine göre, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27’nci Yasama Dönemi milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 3/11/2019 tarihinde birlikte yapılır.” Anayasa’nın 127. Maddesinin 3. Fıkrasına göre de, “Mahallî idarelerin seçimleri, 67’nci maddedeki esaslara göre beş yılda bir yapılır. Ancak, milletvekili genel veya ara seçiminden önceki veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken mahallî idareler organlarına veya bu organların üyelerine ilişkin genel veya ara seçimler milletvekili genel veya ara seçimleriyle birlikte yapılır” deniliyor. Bu iki düzenleme nedeniyle genel seçimlerin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve mahalli idari seçimlerinin birlikte yapılabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

CHP’de İlhan Kesici iddiası

2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm gözler partilerin belirleyecekleri adaylara çevrilirken, CHP kanadında hareketli günler yaşanıyor. CHP’de İlhan Kesici ve Yılmaz Büyükerşen isimleri geliyor. Partideki ulusalcı kanadın Büyükerşen’i, seçimlerde sağ seçmenin desteğinin alınması gerektiğini savunan kesimin ise İlhan Kesici’nin aday olması gerektiğini savunduğu konuşuluyor.