Gazete Vatan Logo

‘Yeni devlet sözü hükümeti bağlamaz’

Eski AK Parti yöneticisi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ tepki göstererek “Şahsını bağlar” dedi

‘Yeni devlet sözü hükümeti bağlamaz’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, twitter hesabından, AK Parti’nin eski yöneticisi Ayhan Oğan’ın açıklamalarına tepkisini dile getirdi. Bozdağ özetle şunları yazdı:

Bekir Bozdağ, “Türk milletinin binlerce yıldır devam eden kadim devlet geleninin sonuncusu ve Türk milletinin son devleti, Türkiye Devleti’dir (Anaysa,m.1) Türkiye Devletinin yönetim şekli, cumhuriyettir (Anayasa,md.1). Türkiye Cumhuriyeti demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir (Anayasa, md.2). Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir (Anayasa,md. 3). Türkiye Devleti’nin bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır; millî marşı ‘İstiklal Marşı’dır; başkenti Ankara’dır.”

‘Bunlar değiştirilemez’

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devleti’ benimsemiş hükümetimiz için bunlar, devletimizin/anayasamızın temel esaslardır. Bunlar, sadece anayasa için değil aynı zamanda hükümetimiz için de değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez temel esaslardır. Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi ve halka daha iyi hizmet sunulması konusunda herkesin ve her partinin farklı görüşleri olabilir. AK Parti’nin ve hükümetimizin görüşlerini oluşturanlar ve açıklayanlar, bellidir. Bunların dışındaki beyanlar; sadece beyan sahibini bağlar. Hükümetimiz, Türk milletinin ve Türkiye Devletinin hükümetidir. Hiç kimse, milleti ve devleti için ölümü şereflerin en büyüğü kabul eden bu kadroyu, devlet karşıtı ve devletle sorunlu gösteremez. Bir televizyon programında AK Parti MKYK’sının eski bir üyesinin beyanları, şahsını bağlar; hükümetimizi ilzam etmez. Rabbim bir daha bu aziz milleti, yeni bir devlet kurmak zorunda bırakmasın; milletimiz ve devletimiz kıyamete dek payidar olsun... Amin. İnşallah Türk milleti ve onun kurduğu son devletimiz Türkiye Devleti, kıyamete kadar var, bir ve hür olarak payidar kalacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Eski AK Parti yöneticisi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ tepki göstererek “Şahsını bağlar” dedi