Gazete Vatan Logo

2006 Dünya Basın Fotoğrafı ödülleri açıklandı

"2006 Dünya Basın Fotoğrafı" ödülünü Amerikalı Spencer Platt kazandı

Dünyanın bu saygın ödülünü veren jürinin açıklamasına göre, "Getty Images" ajansında çalışan Platt, Beyrut’ta İsrail tarafından bombalanmış bir sokağın fotoğrafıyla ödüle layık görüldü.

Fotoğraf, 15.08.2006 tarihinde ilk ateşkesin ardından Beyrut’ta karmaşa ve savaş yıkıntısı arasında üstü açık bir otomobilde pahalı giysiler içindeki gençleri gösteriyor.

Jüri üyesi Michele McNally, "Fotoğrafa bakmaya doyamazsınız. Kaos ortamında gerçek hayatın çelişki ve karmaşıklığını çok güzel yansıtıyor" dedi.

Spencer Platt, 10 bin avroluk ödülünü 22 Nisanda Amsterdam’da düzenlenecek törenle alacak.

Yarışma için 124 ülkeden 4 bin 440 fotoğrafçı, 78 binden fazla fotoğraf sunmuştu. Jüri, 27 Ocak-8 Şubat arasında mesai yaparak ödül kazanan fotoğrafı belirledi.

Bu yıl 50’incisi düzenlenen Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasında, "2006 Dünya Basın Fotoğrafı" ile birlikte 10 ayrı dalda 23 ülkeden 58 fotoğrafa daha ödül verildi. Ödül kazanan bu foto muhabirleri arasında Türkiye’den yer alan olmadı.

Dereceye giren fotoğraflar önce Amsterdam’da 24 Nisan-17 Haziran tarihleri arasında, daha sonra da değişik ülkelerde toplam 85 yerde sergilenecek.




CROUCH'UN GALATASARAY'A ATTIĞI GOLE ÖDÜL
Liverpoollu futbolcu Peter Crouch’un Şampiyonlar Ligi maçında Galatasaray’a attığı golün fotoğrafı, "Dünya Basın Fotoğrafları" yarışmasının "sports action" dalında ikincilik kazandı.

Liverpoollu futbolcu Peter Crouch’un 27 Eylül 2006’da oynanan maçın 52.dakikasında Galatasaray kalesine attığı volenin fotoğrafını çeken Alex Livesey, ikincilik ödülünü kazandı.

Fotoğrafta, Crounch topa vole vururken görülüyor.

Galatasaray, Liverpool’da oynanan maçta 3-2 yenilmişti.

Aynı kategoride birincilik ödülünü ise, İtalyan Max Rossi, Danimarka’da 14 ekimde düzenlenen dünya cimnastik şampiyonsında çektiği fotoğrafla kazandı.

Haberin Devamı