Gazete Vatan Logo

Ünlü sokaklarda bomba patlatacaklar! Saldırı geliyor!

Terör örgütü IŞİD yeni bir video yayınladı. Videoda ABD'de saldırı çağrısında bulunurken bunun bir 'yalnız kurt' eylemi olabileceğinin sinyallerini verdi. Ayrıca videoda hedef alınabilecek yerlerde var. Son gelen görüntülerde terör örgütü ayrıca yeni silahlarını da sergiledi.

Ünlü sokaklarda bomba patlatacaklar! Saldırı geliyor!

Araştırmacılar, terör örgütü IŞİD'in, ABD'de saldırı çağrısında bulunduğu, teröristler tarafından üretilen el yapımı silahlar ve İHA'ların yer aldığı bir video yayınladığını bildirdi.

Güvenlik şirketi Flashpoint'e göre, sakallı ve yüzünde örtü bulunmayan Abu Hamza al-Amriki ismindeki kişi, ABD ordusuna aksanlı İngilizcesiyle intikam almak için yalnız kurt saldırıları eylemininin sinyallerini verip kışkırtıcı sözler sarfediyor.

Bir Amerikalının IŞİD'in yayınladığı resmi propaganda videolarında yer aldığından beri yaklaşık bir yıl geçti. Haziran ayında, Abu Isma'l-el-Amriki takma adını kullanan bir IŞİD'li, Orlando gece kulübü katliamını başka bir videoda övmüştü. Militanlar, el-Amriki'yi "Amerikalı" demek için elinde tutuyor.

Flashpoint'ten Laith Alkhouri ayrıca son yayınlanan videoda, ABD'de potansiyel hedefleri ifade etmek için, Las Vegas Strip (Casinolar Merkezi olarak bilinen yer), Times Meydanı, Washington'daki bankaların fotoğraflarının kullanıldığını belirtti.

Alkhouri, "Videonun, IŞİD'in militan atölyelerinin geliştirdiği askeri araçlar altında patlayıcı cihazlar bırakabilen ve potansiyel olarak kalabalığa bomba atabilecek bir İHA'nın olabileceğini gösteren bir teşhir olduğu" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Alkhouri, bunun bir, IŞİD'in son aylarda topraklarını kaybettiği halde "mevcut olan her malzemeyi yenilediği ve silah haline getirildiği" mesajı olduğunu söyledi.