Gazete Vatan Logo

Çocuklarımız bizim hikayemizle büyüsün

Berk Oktay Savaşçı dizisinde Yüzbaşı Kağan Bozok rolüyle beğeni topluyor. Oktay diziden sonra vatanseverliğini ve milli duygularını daha da coşkuyla yaşadığını anlatıyor

Çocuklarımız bizim hikayemizle büyüsün

Savaşçı dizisi ve canlandırdığınız karakter size çok yakışmış...

Evet sanki uzun zamandan beri bu rolü bekliyormuşum. Vatanseverliği tavan yapmış kişiler olarak o askeri üniformaları giyince içimizdeki vatan sevdamız dışarı yansıdı. Çünkü normal hayatımda da milli duygularımı hep çok coşkulu yaşayan biriyim. Bu rol bana gelmeden önce teaserını izledim. İçimden böyle bir işte olayım demiştim. Bir hafta sonra rol geldi. Çok sevindim. İsimsiz kahramanların hayatlarına ışık tutacak olmak çok heyecanlı.

Rol için bir eğitimden geçtiniz mi?

Hem mental hem de saha eğitiminden geçtik. Bol miktarda yat-kalk-sürün yaptık. Dağ koşullarına adapte olmak için baya uğraştık. Özellikle mental eğitimlerde çok değişik duygular yaşıyorum. Dizide bir tim komutanını oynuyorum ve gerçek bir operasyon sırasında tim komutanı ölürse askerler nasıl davranır diye çok düşündüm. Eğitimler sırasında hem bir çok keskin bir emir komuta zinciri olduğunu hem de abi kardeş sınırı olduğunu gördüm. Çok ilginç bir durum.

Dümdüz yaşamak hayat felsefem. Öyle karşımda kıvranan insanlardan hiç haz etmem.

Haberin Devamı

Gerçek bir bordo bereli olmak ister miydiniz?

Hem de çok isterdim. Helikopterle bir operasyon sahnesi çektik. Gerçekten çekim sırasında bütün mühimmatımızla 2,5 metreden aşağı atladık. O helikoptere bindikten sonra bütün arkadaşlarım ve ben öyle bir etkilendik ki "Elimizdeki silahları doldurun, götürün bizi savaşalım" dedik. Oynarken ben bu hissiyattayım. Bu yüzden gerçekten operasyona katılanların hangi duygularda olduğunu küçük küçük anladım.

Aynı anda başka askeri diziler de yayına girdi buna ne diyorsunuz?

Bu tarz bir konunun işlenmesinde geç kalındığını düşünüyorum. Neden bizim çocuklarımız başka ülkelerin kahramanlık hikayeleriyle büyüyor ki. Oysa ki bizde ne destansı hikayeler var. Tarihi olmayan ülkelerin askerlerinin öyküleriyle bugüne kadar çocuk büyütmüşüz. Bu konuda hem toplum bilinçlensin hem de onlara moral olsun derdindeyiz. Çok zor bir iş yapıyoruz. Bunu yaparken asker yakınlarını istemeden kırmış olursak affola.

Haberin Devamı

Vatan sevdamı saklayacak değilim

Tüm duygularınız ve fikirlerinizi açıkça yaşayan birisiniz. Hiç fikirlerinizi gizleme ihtiyaç duyduğunuz anlar oldu mu?

Vatan sevdamı sonuna kadar söylerim hiç çekinmem. Çünkü bu siyasi bir şey değildir. Kimseden vatan sevdamı, milliyetçiliğimi saklayacak değilim. Göğsümü gerek gere vatan millet sevdamı söylerim. Herkesin de söylemesi gerek.

Gerçek hayatta ne kadar savaşçısınız?

Gerektiği kadar diyelim. İstediğim şeyi elde etmek için peşinden koşarım. Kolay kolay bırakmam. Ama olursa olur, olmazsa olmaz.

Bu diziye gelene kadar neler yaptınız?

İlişki Durumu Karışık dizisinden sonra uzunca bir süre dinlendim. Yapamadığım ne varsa hepsini yaptım. Spor yaptım, tatil yaptım, bol bol kitap okudum, bir sürü film izledim. Boşluğumu iyi doldurdum.

Biraz kendinizi sosyal hayattan geri mi çektiniz?

35 yaşına geldim. Daha önce kendimi daha açık yaşıyordum. Ama artık hem daha az gezip hem de evimde huzurlu bir şekilde oturmayı tercih ediyorum. İşimi yapayım, insanlar sadece beni işimle izlesin gerisi sadece bana kalsın diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Ev hayatı evlilik nasıl gidiyor?

Evlendik ama şehir dışı işe gittim. Merve sağ olsun mesleğime çok saygı duyuyor. Bu yüzden bir sıkıntı yaşamıyoruz. Evlilik enteresan ve güzel bir şey. İnsana farklı bir sorumluluk veriyormuş. Evlilikten hiç kaçmadım. İsteyene bunu tavsiye ederim. Ama kimseyi hadi evlen diye de zorlamam. Sırf çocuk için de evlenilmez. O zaman mutsuz bir çocuk yetiştirirsin. Bu yüzden her şey oturduğunda, birbirini tanıdığında yapılacak bir şey.

Baba olmaya hazır mısınız?

Çocuk sevgimden hiçbir şey azalmadı. Son konuştuğumda bunu istediğimi söylemiştim. en yakın zamanda çok sahibi oluruz.

Peki romantizmde ne kadar başarılısınız?

O konuda sınıfta kalırım. Ama anlamsız kıskançlıklarım yoktur. Bunları yapmayacak olgunluğa eriştiğimi düşünüyorum

Şöhret şımarıklığı çok boş bir şey

Var oluş sebebinizi hiç sorguladınız mı?

Hiç böyle bir şey sorgulamadım. Ama sanırım var oluş sebebim şu anda burada olmak, oyunculuk yapmak. Yani bir nevi bunu yaşıyorum. Ama doğrularımla dümdüz yaşamak hayat felsefem. Karşımdaki insandan da bunu beklerim. Öyle karşımda kıvranan insanlardan hiç haz etmem ve anlaşamam.

Haberin Devamı

Jön olmak nasıl hissettiriyor?

Yıllardır bu işi yapıyorum. Talep ediliyorum ki hala buradayım. Şöhretin şımarıklığını yaşamak çok boş bir şey. Bu beni hiç şımartmadı. Hep neysem yine oyum. Kimseyi de bu durum değiştirmemeli. İşimizi yapıp, düzgün olalım hayatımıza devam edelim.