Gazete Vatan Logo

Huzursuzluk isteyenlere ders olsun

Başbakan Erdoğan, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın yakalanmasını değerlendirirken, “Türkiye’yi huzursuzluğa taşımak isteyenlere özellikle ders olur diye düşünüyorum” dedi. Erdoğan, Dink cinayetinin işleniş saatini, “15:10” yerine “11:10” demesi dikkat çekti. Erdoğan şöyle konuştu:

* Bakanlar Kurulu toplantısındaydık, olağanüstü Bakanlar Kurulu Kurulu toplantısıydı. 2006’nının değerlendirmesini yapıyorduk ve 2007’de neler yapacağımız planladığımız toplantı idi. Bu toplantı esnasında İstanbul’daki menfur saldırıyı duyduk. 11.10 civarında duyduk. Arkadaşlarım bir anda şok olduk. İlk verdiğimiz karar İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanımızı İstanbul’a göndermek oldu. İstihbarata teşkilatlarımız Milli İstihbarat Teşkilatı, askeri istihbarat ve emniyet istihbarat dayanışma içinde çalışmayı başlattık.

* Gece faili İstanbul’a getirttik. Gerekli talimatları buradan verdim, adımlarımızı attık. Böyle bir alçakça saldırının neticesi bu ülkede demokrasinin gelişmesine kurşun sıkmak isteyenlere, özgürlüklerin gelişmesine kurşun sıkmak isteyenlere, Türkiye’nin kalkınmasına kurşun sıkmak isteyenlere, Türkiye’yi huzursuzluğa taşımak isteyenlere özellikle ders olur diye düşünüyorum.