Gazete Vatan Logo

75 kişinin hayatını kurtaran cesur yürek...

Savaş Vadisi (Hacksaw Ridge), 2. Dünya Savaşı'nda görev yapan vicdani retçi Desmond T. Doss'un çarpıcı hayat hikayesini ele alıyor.

75 kişinin hayatını kurtaran cesur yürek...

Mel Gibson'un 10 yıl aradan sonra yönetmenlik koltuğuna oturduğu “Savaş Vadisi” (Hacksaw Ridge), izleyiciyi İkinci Dünya Savaşı'na götürüyor. ABD ordusunda görev yapan, savaş esnasında 75 askerin hayatını kurtaran vicdani retçi Desmond T. Doss'un (Andrew Garfield) gerçek hayat hikayesini elen alan yapım, her yönüyle izlemeye değer...

İstismarla geçen çocukluk yılları...

Doss'un çocukluğu istismarcı, alkolik ve epey sorunlu babasının gölgesi altında geçiyor. İlerleyen yıllarda doktor olmayı hayal eden fakat okula gitme şansı olmayan Doss, savaşı reddediyor, silaha dokunmak bile istemiyor. Okinawa Savaşı'nda ise sağlık personeli olarak hizmet veren Doss, “Başkaları can alırken ben can kurtaracağım. Bu şekilde hizmet vereceğim” diyor... Film bu noktaya kadar dramatik ağırlığını korurken, Doss'un hemşire Dorothy (Teresa Palmer) ile tanışıp tutkulu bir aşka yelken açması ise filmde Pearl Harbor esintilerini çağrıştırıyor.

Vatan hainliğinden onur madalyasına...

Hacksaw Ridge teknolojinin nimetlerinden epey yararlanmış. Andrew Garfield'ın oyunculuğu takdiri hak ediyor. Holywood'da belki de, "Er Ryan'ı Kurtarmak"tan sonra ilk defa hikaye olarak o kalibrede bir yapım ortaya çıkmış. “Vatan haini” ilan edilen Doss'un, ABD tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olması da hayatın bir ironisi...

Haberin Devamı

Bu doktor çok tuhaf...

Bu sene Deadpool'un ardından filmi merakla beklenen bir diğer Marvel karakteri de Doctor Strange idi. Başrollerini Benedict Cumberbatch, Chiewel Ejiofor ve Tilda Swinton'un paylaştığı yapım, görsel efektler ve oyuncuların epey sağlam olduğu göz dolduran bir film. Stephen Vincent Strange adlı bir cerrahın (Benedict Cumberbatch) geçirdiği trafik kazası sonucu hayatının alt üst olmasını ele alan Doctor Strange, haftanın gözden kaçmayacak filmlerinden.