Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Fenerbahçe Doğuş Play-Off'u garantiledi

Fenerbahçe Doğuş Play-Off'u garantiledi

Fenerbahçe Doğuş, Litvanya ekibi Zalgiris'i deplasmanda 78-85 mağlup etti.

Fenerbahçe Doğuş Play-Off'u garantiledi

F.Bahçe Doğuş zorlu Zalgiris Kaunas deplasmanından 78 - 85 galip ayrılmayı başardı. İlk maçta evinde rakibine 2 sayı farkla yenilen sarı-lacivertliler, o zamanki rotasyon ve oyuncularından verim almada yaşadığı sıkıntıları yaşamadığı , takım anlamında çok daha taşların yerine oturduğu bir dönemdeydi. Ancak buna rağmen maça iyi başlayan taraf ev sahibiydi. İlk çeyrekte 24 - 17 Zalgiris üstünlüğüyle tamamlanan ilk çeyrekte boyalı alan savunmasında yaşanan sıkıntılar 8/10 2 sayılık Zalgiris isabeti olarak yansıdı.
MELLI İLE BAŞLAYAN DÖNÜŞ
F.Bahçe’deyse bu yüzde 2/10’du! İkinci çeyrekte de kontrol ev sahibi elindeydi ve hücumda doğru seçimler yapmakta zorlanan Kanarya farkın açılmasına engel olamadı ancak çift hanelere çıkan farka rağmen temsilcimiz gösterdiği reaksiyonla devreye 40-31’le gitmeyi başardı. İkinci yarıda Melli’yle başlayan geri dönüş , Kalinic’in katkısıyla birleşip F.Bahçe Doğuş savunma karakterini ortaya koyunca senaryo değişti. Rakibinin fiziksel oyununa karşı fizik gücüne mental olarak da Obradovic’in yarattığı o etkiyi ekleyen sarı-lacivertliler maçın değiştiren adımları attı.
58 - 52 gidilen son 10 dakikada Sloukas liderlik ortaya koydu ve onun önderliğinde topu paylaşan , doğru hücum eden ve savunmada gerçek kimliğini yansıtan kanarya rakibine şans tanımadı. Coach Obradovic’in doğum gününde çok zorlu ama daha da önemlisi karakter ortaya koyduğu bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı