Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Yüzmede tarihi başarı

Yüzmede tarihi başarı

Avusturya'nın Graz kentinde 24-25 Mart tarihleri arasında düzenlenen Multinations Gençler Yüzme Şampiyonasında, Milli takım sporcuları 6 Altın, 3 Gümüş ve 7 Bronz madalya kazanarak bir ilke imza attı.

Yüzmede tarihi başarı

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yalçın: "Bakü'de başlayan çıkışımız uluslararası organizasyonlarda alınan başarılarla devam ediyor"

11 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışlarda, Selen Özbilen, Defne Kurt, İmge Roza Erdemli, Gizem Güvenç, Melike Sertler, Elçin Türkmenoğlu, Ilgın İlter, Şevval Köseoğlu ve Aleyna Özkan'dan oluşan Bayan Milli Takımı, topladığı 186 puan ile Multination Gençler Şampiyonu oldu.

Milli sporcular, yüzme tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Multination Müsabakalarında ilk kez takım olarak Gençler kategorisinde 1'incilik kupasının sahibi oldu. Bayan ve Erkek Toplamında ise Yüzme Milli Takımıyine bir ilke imza atarak tarihinde ilk defa bu müsabakada genel toplamda 2'ncilik elde etti.

Başarılı bir turnuva geçiren Millilerde yakalanan başarının başlangıç olduğu, gün

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANI YALÇIN: "BAKÜ'DE BAŞLAYAN ÇIKIŞIMIZ ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA ALINAN BAŞARILARLA DEVAM EDİYOR"

Yüzme sporunda yakalanan başarıların devam ettiğini ifade eden Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, "Bakü'de başlayan çıkışımız Uluslararası organizasyonlarda alınan başarılarla devam ediyor. Gençlerimiz, Türk gençliğinin yüzme sporundaki başarısını hergün daha ileriye götürüyor. Graz'da yapılan Multination Gençler Şampiyonası'nda elde edilen başarılan bunun göstergesidir. Bu müsabakalar sonucunda Milli Takım bizlere bu başarıların başlangıç olduğunu, daha büyük başarıların ise her geçen gün katlanarak devam edeceğini gösterdi" dedi.

Haberin Devamı