Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Yenilen pehlivan dopinge doymuyor

Yenilen pehlivan dopinge doymuyor

Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri öncesi er meydanına çıkacak olan güreşçilerde tedirgin bir bekleyiş var.

Yenilen pehlivan dopinge doymuyor

TARİHİ Kırkpınar güreşlerinin başlamasına çok kısa bir süre kala kıspet giyecek pehlivanlarda gergin bir bekleyiş var. Daha önce kendilerinden numune alınarak doping kontrolüne sokulan 100’den fazla sporcu analiz sonuçlarının hâlâ açıklanmamış olması nedeniyle büyük tedirginlik içerisinde. Güreşçiler yasaklı madde çıkması durumunda hem organizasyondan çıkarılacakları hem cezalı duruma düşecekleri ama daha önemlisi hem de önemli maddi kayba uğrayacakları için sıkıntılı bekleyişlerini sürdürüyorlar.

TÜRK sporunda rekor düzeyde doping vakasının yaşandığı yağlı güreşlerde pehlivanlar yasaklı madde almaktan hiç vazgeçmiyorlar. Güreş Federasyonu’nun karşı çıkmasında rağmen işi Gençlik ve Spor Bakanlığı dahil, ilgili resmi makamlara “Yağlı güreşlerde doping kontrolü yapılmasın” baskısı yapmaya kadar götürmekten de çekinmeyen güreşçilerin bu girişimi sonuçsuz kalmıştı.

KOŞA KOŞA KAÇTILAR!

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Komisyonu da yaşanan vaka çokluğundan yola çıkarak özellikle denetimleri sıklaştırmış çok sayıda güreşçi cezalı duruma düşmüştü.

Haberin Devamı

SON olarak Düzce ve Sakarya’daki yağlı güreşlere ani baskın yapılmış, komisyon üyelerini geldiğini gören pehlivanlar güreş halindeyken dahi kaçarak skandal görüntülere neden olmuşlardı.