Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Yasemin Adar dünya şampiyonu!

Yasemin Adar dünya şampiyonu!

Dünya Güreş Şampiyonası'nda 75 kiloda mindere çıkan Yasemin Adar altın madalya kazandı.

Yasemin Adar dünya şampiyonu!

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek altın madalya kazandı.

Daha önce Avrupa Şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran Yasemin Adar, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda da bir ilke imza attı. 75 kiloda mindere çıkan Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk ile karşılaştı. Final müsabakasında başa baş bir mücadele yaşanırken, Adar, son saniyelerde rakibi karşısında 5-4 öne geçerek Dünya Şampiyonu oldu.

Yasemin Adar, bu başarısıyla Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonluğunu kazandırarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya şampiyonu Adar'ı kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya şampiyonu olan milli güreşçi Yasemin Adar'ı gönderdiği telgraf ile kutladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Fransa'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Adar'a tebrik telgrafı gönderdi.

Haberin Devamı

Bakan Osman Aşkın Bak'tan Yasemin Adar'a tebrik telefonu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar’ı telefonla arayarak tebrik etti.

Bakan Osman Aşkın Bak, Dünya Güreş Şampiyonası'nda finale yükselen ve altın madalya kazanan ilk kadın Türk güreşçi olan Yasemin Adar için ayrıca tebrik mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa’nın Başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar’ı telefonla arayarak kutladı. Rakibiyle yaptığı müsabakanın hemen ardından Yasemin Adar’ı arayan Bakan Osman Aşkın Bak, telefon görüşmesinde dünya şampiyonalarında finale yükselen ilk kadın Türk Güreşçi olan ve altın madalya kazanan Yasemin Adar’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Bakan Osman Aşkın Bak, Dünya Güreş Şampiyonu Yasemin Adar için ayrıca tebrik mesajı da yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Fransa’nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar’ı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Dünya Şampiyonları tarihinde finale yükselen ilk güreşçimiz olan ve altın madalya kazanan Yasemin’i yürekten kutluyorum. Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran tek kadın güreşçi unvanına sahip olan Yasemin, Dünya Şampiyonasında da zirvede yer alarak adını bir kez daha tarihe yazdırdı. Uluslararası arenada ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın tüm dünyaya dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Kızının heykelinin dikilmesini istedi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek altın madalya kazandı. Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar'ın Balıkesir'de bulunan baba evinde büyük sevinç yaşanırken, baba Naim Adar kızının heykelinin dikilmesini istedi.
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar, Türkiye'nin gururu oldu. Adar'ın Balıkesir'deki baba evinde büyük sevinç yaşanırken fırıncılık yapan baba Naim Adar evinin dışına Türk Bayrağı astı. Baba Naim Adar, "Bizler ailece Balıkesir'in Çiçekpınar köyündeniz. Yasemin'in babasıyım. Bugün kızım Dünya Şampiyonu oldu. Allah'tan daha nice başarılar diliyoruz. Kızım bir kez Akdeniz Oyunları’nda şampiyon oldu, iki kez Avrupa Şampiyonluğu var. 6-7 yıldır Dünya Şampiyonluğu için oyunlara katılıyordu" dedi.
Dünya Şampiyonluğu'nu ailece beklediklerini söyleyen baba Adar, "Kamplara katılıyordu Yasemin. Her yıl mutlaka bir şeye katılırdı. Baba olarak gurur duyuyorum. Balıkesir'e de bir heykelini istiyoruz büyüklerimizden. Dünya Şampiyonu demek, gurur demek" şeklinde konuştu.
Bir kaç sene önce annesini kaybeden ve Niğde'de beden eğitimi öğretmenliği yapan kızı Yasemin Adar ile henüz görüşmediğini söyleyen baba Naim Adar, kızına güvendiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Hafize Şahin, bronz madalya maçından çekildi
63 kiloda mücadele eden milli sporcu Hafize Şahin bronz madalya mücadelesinde Rus Valeria Lazinskaia ile karşılaştı. Mücadele 2-2 eşitlikle devam ederken, sakatlık yaşanan Şahin, acı içinde yerde kalırken, mücadeleye devam edemedi. Hastaneye kaldıran milli oyuncunun durumunun yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

Haberin Devamı